CHP Bolu Belediye Başkan aday adayı Mehtap Mısırlıoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık emekçilerinin gününü kutlarken, bazı branşlarda Bolu'da yaşanan kadro sıkıntısına da dikkat çekti.
CHP Bolu Belediye Başkan aday adayı Mehtap Mısırlıoğlu, sağlık emekçilerini unutmadı. Mısırlıoğlu, İnsan temel hak ve özgürlüklerinin başında ‘sağlıklı yaşam hakkı' gelir. Bu hak, insanı merkez alan bütün felsefe ve buna bağlı tüm yönetimlerin en önemli amaçlarından biridir. Sağlıklı bireylerin ve nesillerin yetişmesi için hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi, yaşam kalitesinin artırılması konusunda önemli yol almıştır. Tıp alanındaki gelinen noktada en büyük pay bilim insanlarıyla birlikte, bu hastalıkların tedavisinde fedakarca çalışan doktorlarımızındır. En güç koşullarda bile, deneyim ve birikimleriyle, alanındaki gelişmeleri yakından izleyerek kullanan, kendini kanıtlamış doktor kadrolarıyla ülke olarak övünmekte, doktorlarımızın özverili çalışmaları sayesinde geleceğe güvenle bakmaktayız” dedi.
Kentimizde yaşanan uzman doktor sıkıntısına da değinen Mısırlıoğlu, Fakat tüm bu olumlu gelişmelere ve doktorlarımızın gayretli çalışmalarına rağmen, hükümetin ve yerel yönetimin yetersiz kalmasıyla, özellikle başta ilimiz Bolu olmak üzere Sağlık Sisteminde yeterli imkanlara sahip olmadığımız gerçeğini göz ardıedemeyiz. İlimizde halen birçok alanda uzman doktor eksikliğinin bulunduğu bir gerçektir. Ayrıca Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde ‘mahalle mahalle, ev ev' yapılması gereken sağlık taramaları ne yazık ki Bolu'muzda yapılmamakta, görevlerinden biri de halk sağlığını korumak olan Belediye bu konuda sınıfta kalmaktadır. Sağlık hizmetlerinin niteliğinin yükseltilmesi, etkin ve ulaşılabilir kılınması, hastane koşullarının iyileştirilmesi, koruyucu doktorluk uygulamalarının yaygınlaştırılması, hasta-doktor iletişiminin eksiksiz sağlanabilmesi ve nitelikli personel gereksiniminin karşılanması yönündeki çabalara hız verilmelidir. Bu duygularla başta Bolu'muz olmak üzere, ülkemizdeki tüm doktorlarımız ile diğer sağlık personelimizin Tıp Bayramı'nı kutluyor, tüm yurttaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.