Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) seçimlerinde en yüksek ikinci oyu alarak Kurula seçilen Gerede'nin yetiştirdiği önemli yargı adamlarından olan Mehmet Yılmaz mazbatasını aldı.

12 Ekim'de yapılan seçimlerde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) seçilen üyeler Yüksek Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine seçilen 10 asil 6 yedek üyeye mazbatasını verdi. YSK'da düzenlenen törene YSK üyeleri, HSYK yeni üyeleri, hakim ve savcılar katıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun seçimlerinde en yüksek ikinci oyu alarak Kurula seçilen hemşehrimiz Mehmet Yılmaz'ın da katıldığı törene, 12 Ekim'de yapılan seçimde seçilen hakim ve savcılar katıldı. Mazbatalar sırası ile önce adli yargı üyelerine daha sonra idari yargı üyelerine verildi. HSYK üyeliğine adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye seçildi. Aralarında Geredeli hemşehrimiz Mehmet Yılmaz'ın da bulunduğu üyeler sırası ile mazbatalarını YSK üyelerinin elinden aldı.

Mazbatalarını alan 7 asıl üyenin ismi şöyle: Metin Yandırmaz, Mehmet Yılmaz, Mehmet Durgun, Ömür Topaç, Ramazan Kaya, İsa Çelik, Turgay Ateş. Yedek üyeler ise şöyle: Selahaddin Menteş, Zeynep Şahin, Orhan Gödel. HSYK üyeliğine idari yargıdan 3 asıl, 2 yedek üye seçildi. Mazbatalarını alan asıl üyelerin ismi şöyle: Halil Koç, Ahmet Berberoğlu, Mahmut Şen.