Köroğlu Ana Haber Bülteni'ne konuk olan AK Parti Bolu 3. Sıra Milletvekili Adayı Güz, partinin aday tanıtım toplantısının eski canlılığının olmadığı ve kamuoyunda ‘AK Parti kan mı kaybediyor?' şeklindeki söylemleri yanıtladı.

AK Parti Bolu 3. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Mehmet Emin Güz, Köroğlu Ana haber Bülteni'nin canlı yayın konuğu oldu. Hafta içi her akşam saat 20.30'da yayına giren Köroğlu Ana Haber Bülteni'nde Gazeteci Arzu Sarı'nın sorularını yanıtlayan Güz, önemli açıklamalar da bulundu. CHP'nin ve diğer muhalefet partilerinin seçim beyannamelerinde boş vaatler olduğunu söyleyen Güz, Halkımız buna itibar etmiyor. Türkiye'de AK parti siyasi hareketi şunu getirdi. AK parti bir söz vermişse bunu yerine getirir. Başbakan bir şey demişse bunu yapar. Sözler artık sigara kağıdına yazılıp atılmıyor. Son dönemde geriye doğru dönüş var siyasi partilerimizde. Buna halkımız prim vermiyor. ‘CHP beyannamesinde verilen vaatlerin kaynağı söylensin CHP'ye oy vereceğim' dedi Maliye Bakanımız da. Şov içerikli davranışlar bunlar. Kılıçdaroğlu'nun notere gidip belge imzalaması akıl alacak gibi değil. Çünkü noterde birkaç tür belge vardır. Bu yapılan sözleşmenin içeriğinde karşı taraf kim? Bunu yapmayacaksa müeyyidesi nedir? Muhtemelen bir yazı yazdı ‘Aslı gibidir' mührü vurdurdu. Bunlar traji komik olaylar” dedi.

Başkanlık sistemini önemsediğini söyleyen Güz, diktatörlüğün parlamanter sisteminde daha kolay oluşacağını söyledi. Başkanlık sistemini ben çok önemsiyorum. Bir kere bu koalisyonların bitmesi anlamına geliyor. Başkanlık sistemi gelirse öncelikle koalisyonlar bitecek. Yürütme organı artık doğrudan halka hesap vereceği için boş vaatte de bulunamayacak. Başkanlık sistemi Türkiye'de vesayetin sonlanması anlamına gelecek. Bu yüzden başkanlık sistemini önemsiyorum. Burada karıştırılan bir konu var. Diktatörlük oluşacak deniyor. Diktatörlük eğer oluşacaksa parlamenter sistemde daha rahat oluşur. Çünkü parlamenter sistemde hem yasama hem yürütme sizin elinizde. Demokrasilerde denetim organı bu akdar var. Halk, sendikalar, basın gibi. Bu anlamda diktatörlüğü önleyen unsurlardır bunlar” 2011 seçimlerinde partisinin kazaya uğrayarak bir milletvekilliğini muhalefete kaptırdıklarını söyleyen Güz, halkın muhalefetten bir milletvekilin kendisini temsil edemediğini anladığını belirterek Ezici bir çoğunlukla 3-0 kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

Güz, Ben halkıma güveniyorum. Seçileceğime inanıyorum. Bana 3. Sıra emanet edildi. Hakkını yerine getirmektir benim görevim. Ben partimin emrinde gece gündüz çalışırım. Belki bundan önceki seçimde bir kazaya uğradık. İktidarın 3'te 1 güç kaybettiğini gördük. Soru sorarak hizmet edilmez. Halkımızın da bunu gördüğüne inanıyoruz ve bu dönemde ezici bir çoğunlukla 3-0 kazanacağımıza inanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yapılan partinin aday tanıtım toplantısında eski canlılığın olmadığı ve AK Parti'nin kan kaybettiği söylemlerine ise Güz şöyle cevap verdi: İktidar partilerinde beklenen yıpranma ve heyecanın sönmesidir. Başından sonuna kadar alkış ve tezahürat bitmedi. Salon hınca hınç doluydu yeni kurulan bir partinin heyecanı orada vardı. Bazı partiler vardır bu tip şovları daha iyi yapar ama gerçekçi değildir. AK Parti'nin yaptığı şov değil coşkuydu” Haber Merkezi