Bolu Belediyesi'nin yerel seçimler sonrası gerçekleştirilen ilk oturumunda komisyon üyeleri belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na CHP Gurubu Erhan Beykoz'u aday göstermesine karşın, AKP Gurubu da Mehmet Birdal Esen'i aday gösterdi. Yapılan oylama sonrası Mehmet Birdal Esen Plan Bütçe Komisyonu'na seçilirken, Esen'in bu komisyondan istifa etmesi bekleniyor.
Bolu Belediye Meclisi'nin yerel seçimler sonrası yapılan ilk toplantısında gergin dakikalarda yaşandı. Plan ve Bütçe Komisyonu'na CHP Gurubu Erhan Beykoz'u üye olarak önerirken, AKP gurubundan ani bir atak gelerek CHP'nin diğer bir üyesi Mehmet Birdal Esen Plan ve Bütçe Komisyonu'na aday gösterildi. CHP'lilerin saygısızlık yapıldığı yönünde yaptıkları itirazlar sonrası yapılan oylama sonucu Mehmet Birdal Esen 21 Meclis üyesinin oyu ile komisyona seçildi. Erhab Beykoz ise 12 oyda kaldı.
Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğine seçilen Mehmet Birdal Esen'in bu hafta içerisinde Bolu Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne bir dilekçeyle başvurarak Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan istifa etmesi bekleniyor. Esen'in istifasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu'nda CHP'yi temsilen Erhan Beykoz yer alacak.