MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmalar sonrası dolar ve faiz lobisini sevindirdiğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, yaptığı açıklama ile hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi, hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların makama yakışmadığı gibi faiz ve dolar lobilerinin işine yaradığını belirten Aydın, Cumhurbaşkanlığı makamının denge ve ahenk yeri olması gerekirken, huzursuzluk ve istikrarsızlığın makamı haline gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanının sarayda canı sıkılıyor. Devlet adamı sorumluluğunda açıklama beklediğimiz cumhurbaşkanı yaptığı açıklamalar ile adeta dolar ve faiz lobilerinin ekmeğine yağ sürüyor. Bu konuşmalardan spekülatörler kazanıyor. Merak ediyorum Cumhurbaşkanının konuşmalarından önce veya sonra kimler dolarla oynadı, kimlerin elinde dolar var. Cumhurbaşkanı biraz huzura ermeli. Biraz susmalı. Zaten Türk ekonomisinin dengesi çok kritik. Cumhurbaşkanlığı ile başbakanlık arasında güç kimde çatışması var. Saray'da gölge kabine var. Bu gizli koalisyonlar arasındaki rekabetin bedelini biz ödüyoruz” dedi.

Gezi olayları sonrası doların arttığını belirten Erdoğan'ın daha sonra Merkez bankasıyla girdiği polemik sonrası dünya lideri gibi gösterilmesine de tepki gösteren Aydın, Gezide ağaç kesmeyin dediler dolar fırladı, hepsi vatan haini oldu. Cumhurbaşkanı Merkez Bankasına giydirdi, dolar fırladı Dünya Lideri oldu. Bütün bunlar Türkiye' de oldu. Aklı selim vatandaşlarımız bunlara gereken cevabı mutlaka verecektir” diye konuştu.