MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Aydın, 3 Mayıs Türkçüler gününde başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere Türk milletine hizmet etmiş olan Türkçülük Bayrağını yücelten, dava arkadaşlarını rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Aydın, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedneiyle yazılı basın açıklaması yayınladı. Aydın 3 Mayıs günün çıkış noktası ve bu gün kü durumla ilgili yaptığı değerlendirmelerde şu ifadelere yer verdi;
“MİLLİYETÇİ GENÇLERİN DİMDİK AYAKTA DURUŞ HAREKETİNİN BAŞLANGICIDIR”
3 Mayıs; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından sonra, O'nun Türk milliyetçiliği temellerine dayalı olarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne dinamit koymak isteyenlerin, hain emellerinin karşısında yüreği Türkçülük Ülküsüyle dolu, vatan, bayrak sevdalısı milliyetçi gençlerin dimdik ayakta duruş hareketinin başlangıcıdır. Bundan tam 70 yıl önce, 1944 yılının 3 Mayıs günü, binlerce Türk genci, dönemin iktidarı tarafından, Hüseyin Nihal Atsız ve dava arkadaşlarına karşı yapılan işkence, haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmak için başkent Ankara'da; Türk Milliyetçiliğine karşı yürütülen yıldırma politikalarına dur demek için haykırmışlardır.
“TÜRKLÜK RUHU VE MİLLİYETÇİLİK ŞUURU DİMDİK AYAKTADIR”
Ne yazık ki günümüzde AKP iktidarının ‘Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir iktidarız' sözleri, onlarla yol haritası çizenler omuz omuza siyaset yaptıkları muhatapları; milliyetçiliğe ne derece karşı olduklarını, Türk ve milliyetçilik ifadelerini içinde barındıran her şeye nasıl bir düşmanlık hissi beslediklerini ortaya koymuştur. Milletin değerlerine sahip çıkmak için büyük bir mücadele sergileyen Türk milliyetçileri, şimdi yine milletin geleceğine ve demokrasiye yönelik her türlü saldırı ve kirli oyunların karşısındadır. Hüseyin Nihal Atsız' ın değimi ile 3 Mayıs; Bir bayram değildir, milli şuurun ayaklanmasıdır. Türk milliyetçileri, her zaman bu ülkenin ve milletin bütün değerlerine sahip çıkmış; gelişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için üzerine düşen her türlü görev ve sorumlulukları büyük bir onur ile yerine getirmiştir. Geride bıraktığımız 70 yıldan beri 3 Mayıs'ın, Türklük ruhu ve milliyetçilik şuuru dimdik ayaktadır.
“NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE”
Türk milliyetçileri olarak Atalarımızdan aldığımız şanlı bayrağı gelecek nesillere ulaştırmak için gururla taşıyıp Türk milletinin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olacağız. 3 Mayıs Türkçüler gününde başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk , Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere Türk milletine hizmet etmiş olan Türkçülük bayrağını yücelten, dava arkadaşlarını rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun mekanları cennet olsun! 3 Mayıs Türkçüler günü Büyük Türk Milletine kutlu olsun! Ne mutlu Türk'üm diyene.