MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, AKP Genel Başkanı ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cmhurbaşkanı adayı olması üzerine açıklamalarda bulundu. Açıklamasının sonunda Başbakan ve hükümete sert ifadelerle yüklenen İl Başkanı Aydın, Önümüzde iki seçenek var. Bir tarafta bebek katili ile, PKK ile pazarlık masasına oturmuş , eritilen paralarla yolsuzluk, hırsızlık idealarıyla halkın önüne çıkmış, halkı alevi, Sünni, Kürt, Türk… diye ayrıştıran, bölen, hakkında sayısız soruşturma açılmış mal varlığı dudak uçuklatan başbakan ve adı daha önce hiçbir yolsuzluğa karışmamış hakkında tek bir soruşturma bile açılmamış hayatı başarılarla dolu Ekmeleddin İhsanoğlu. Tercih aziz Türk milletinin” dedi.
MHP İL Başkanı Mehmet Aydın, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin gündemini oluşturacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan'ın aday olmasına şaşırdıklarını belirten Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tüm Türkiye'yi şaşırtarak Cumhurbaşkanlığı makamına adaylığını açıklamıştır!!! Görünen o dur ki seçime AKP Recep Tayyip Erdoğan, BDP Selahattin Demirtaş ve partilerin üzerinde uzlaştığı çatı aday daha önce hiçbir partiyle bağlantısı olmayan Ekmeleddin İhsanoğlu ile bu zorlu yarışa dahil oluyor” dedi.
Açıklamasına sert ifadelerle devam eden İl Başkanı Aydın, Bu gün ki adaylık konuşmasında ‘ mülk Allah'ın diye söze başlayan; siyasete bir yüzükle giren başbakan 12 yılda dünyanın 7. Büyük mülk sahibi olmuştur. Tüm milliyetçiliği ayaklar altına alan başbakan nasıl tüm milleti kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olacaktır. Seçimin adını Cumhurbaşkanlığı seçimi olarak telaffuz bile edemeyen, seçimin adını başkanlık seçimi diye değiştirerek halka algı yönetimi uygulamakta, adı cumhuriyetten gelen cumhurbaşkanlığı makamındaki ‘cumhur' kelimesinden rahatsız olmaktadır. Önümüzde iki seçenek var. Bir tarafta bebek katili ile, PKK ile pazarlık masasına oturmuş , eritilen paralarla yolsuzluk, hırsızlık idealarıyla halkın önüne çıkmış, halkı alevi, Sünni, Kürt, Türk… diye ayrıştıran, bölen, hakkında sayısız soruşturma açılmış mal varlığı dudak uçuklatan başbakan ve adı daha önce hiçbir yolsuzluğa karışmamış hakkında tek bir soruşturma bile açılmamış hayatı başarılarla dolu Ekmeleddin İHSANOĞLU. Tercih aziz Türk milletinin” ifadelerini kullandı.