MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun tarafından yapılan açıklamalarda ‘MHP tabanı da AKP ile koalisyona sıcak bakıyor' açıklamalarına cevap verdi. Aydın, Ercoşkun tarafından kamuoyu oluşturulmaya yönelik açıklamaların geldiğini belirterek, AKP, Milliyetçi Hareket Partisi ile hükümet kurmak istiyorsa; açılım sürecinden vazgeçecekler mi? 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarını meclise getirecekler mi? Ali Ercoşkun önce bu iki sorunun cevabını versin ondan sonra MHP tabanı hakkında konuşsun” dedi.

AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun tarafından, MHP tabanına yönelik açıklamalarına MHP İl Başkanı Mehmet Aydın sessiz kalmadı. Aydın yaptığı açıklama ile Ercoşkun tarafından sürekli gündemde tutulan ‘MHP tabanı da koalisyon istiyor' açıklamalarına değinerek şu ifadeleri kullandı;

“KAMUOYU OLUŞTURMAKTADIRLAR”

7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra oluşan meclis aritmetiği milletin iradesidir. Bu konuda kimsenin şüphesi yoktur. Lakin seçim bittikten sonra AKP milletvekillerinin sık sık koalisyon ortağı olarak AKP – MHP koalisyonunu dillendirip kamuoyu oluşturmaktadırlar. AKP milletvekili Ali Ercoşkun, Milleyetçi Hareket Partisi tabanı da AKP-MHP koalisyonu istiyor demiş.

“AKP İKTİDARINI HEP UYARDIK”

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve yolsuzluklar konusunda hassas olduğumuzu her ortamda dile getirdik. 12 yıldır AKP iktidarında yapılmış olan yolsuzlukların ve ülkemiz için zararlı gördüğümüz açılım sürecini eleştirdik. AKP iktidarını hep uyardık. Ülke bölünmeye gidiyor, güney doğuda devlet geri çekildi. Devleti zafiyeti uğrattınız dedikçe bizi at gözlüğü ile bakmakla suçladılar.

“MHP, İHANET AÇILIMLARININ YANINDA OLMAYACAKTIR”

Sene 2015. Şimdi AKP'nin kendi milletvekilleri devletin zafiyete uğratıldığını kabul ve teyit ediyor. Yolsuzlukların bir an önce temizlenmesi gerektiğini, masa başında ihale ve rüşvet hesaplarının yapılmaması gerektiğinin millet bu yüzden AKP'yi cezalandırdığını artık AKP'liler de kabul ediyor. Biz genel başkanımızın devlet adamı anlayışı ile bu konuyu şöyle değerlendiriyoruz. HDP'nin uluslararası bir proje olduğunu ve bu projenin kamuoyu oluşturularak televizyonlarda reklamı yapılarak barajı aştırıldığını biliyoruz. CHP'nin de seçim beyannamesine baktığımızda AKP'den bir farkı olmadığını söylüyoruz. AKP ya bu çözülme açılım politikalarından vazgeçecek yada AKP-HDP veya AKP-CHP-HDP koalisyonu kuracak. Milliyetçi Hareket Partisi asla bu ihanet açılımlarının yanında olmayacaktır. Tanju Özcanın açıklamalarına bakacak olursak AKP'-CHP koalisyonuna çok istiyor. O kadar çok istiyor ki kendini adalet bakanı bile ilan etmiş.

“CEVABINI VERSİN, ONDAN SONRA MHP TABANI HAKKINDA KONUŞSUN”

Biz diyoruz ki; Devletimizi zafiyete uğratan bu açılım çözülme saçmalıklarından vazgeçilmediği sürece biz koalisyonlarda yokuz. Eğer AKP, Milliyetçi Hareket Partisi ile hükümet kurmak istiyorsa; açılım sürecinden vazgeçecekler mi? 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarını meclise getirecekler mi? Ali Ercoşkun önce bu iki sorunun cevabını versin ondan sonra MHP tabanı hakkında konuşsun. Biz her zaman bu ülke bu millet için elimizi taşın altına koymaya hazırız" Haber Merkezi