MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Cumhuriyetin ilanın 91. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Aydın mesajında, çileli bir mücadele sonrası ilan edilen Cumhuriyetin yerli ve yabancı güçlerin oyunlarıyla yıkılamayacağının altını çizdi.

Aydın mesajında şu ifadeleri kullandı; Cumhuriyetimizin kuruluşunun ve son toprağımız için etmiş olduğumuz yeminimizin 91. yıldönümüne ulaşmış bulunmaktayız. Koca bir cihan devletini parçalamak, Türk Milletini ve Türklüğü tarih sahnesinden silmek isteyen küresel güçler; içteki bulunan yerli iş birlikçileri sayesinde bu gayelerine kısmen ulaşmış, bölüşülen ve parçalanan topraklarımız uzun süre düşman işgali altında kan ve gözyaşlarıyla sulanmıştır

Türk Milletinin Yüksek İmanı ve kararlılığı karşısında düşman başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından Samsun'da atılan ilk adım ve sonrasında verilen büyük mücadele sonucu topraklarımızdan kovulmuş, geldikleri gibi geri gönderilmiştir. Vatan toprakların da yeniden yankılanan ‘Ne mutlu Türküm diyene' sesleriyle, 29 Ekim 1923 günü, yüce milletimize uygun olan Cumhuriyet ilan edilmiş, Türk Milletinin yeniden vatan yaptığı bu topraklar da ilelebet kalması sağlanmıştır. Büyük zorluklar, çile, ızdırab ve meşakkat sonucu bizlere emanet edilmiş olan Cumhuriyetin sonsuza dek yaşayacağına, yaşatacağımıza inancımız ve imanımız tamdır.

Bugün görünen manzara endişeli ve kaygılı bir durum sergilemektedir. Bundan 91 yıl önce ki Türklüğü ve Türk Milletini Anadolu'dan kovmaya çalışan küresel ve emperyalist güçler bugün de aynı şekilde yerli iş birlikçileri ile Türk Milletinin ve Cumhuriyetin değerlerini yıpratmak ve ortadan kaldırmak için ellerden gelen sinsi ve tehlikeli oyunları oynamaya devam etmektedir. Bu durum karşısında Büyük Türk Milleti dün olduğu gibi bugün de sağduyusu ve sarsılmaz iradesi ile karşı koyacak bu çirkin oyunu oynayanlara ağır bir tokat vuracaktır.Bu topraklar da yüzyıllardır var olan Türk mührü, kıyamete kadar kalacak, Türkün ve Türk Milletinin azmi karşısında içten ve dıştan yıpratma yok etme çabaları emellerine ulaşamayacaklardır. Bu topraklar dün Türk'tü bugün de Türk yarın da Türk olarak kalmaya devam edecektir. Zihinlerinde Yeni Türkiye safsatasıyla aldatmaya ve kandırmaya çalışan siyasi güçlerin, koca bir geçmişi olan Türk Milletinin bu topraklarda kurmuş olduğu son kale olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 91 yıldır var olduğunu ve var olacağını unutmamalıdırlar. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatan uğruna hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.