Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Binasında Milletvekili Aday Adayı tanıtım toplantısında açıklamalar yapan MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın 7 Hazirandan 1 Kasıma gelen seçim sürecini değerlendirdi. Mehmet Aydın; İlk erken seçim isteyen, koalisyon hükümetlerini yerden yere vuran kişi Ahmet Davutoğlu'dur. Daha ilk günden koalisyon kurmayacakları, diğer siyasi partileri kesinlikle koalisyon olarak görmeyip, kısa vadeli seçim hükümeti teklif edecekleri belliydi” dedi.

HABER: YAŞAR DİNÇER
1 Kasımda yapılacak olan erken seçim kararını değerlendiren MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, Bildiğiniz üzere 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti hükümeti çok istediği tek başına iktidarı alamadı. Halkımız bir uyarı cezası verdi. Ancak uyarıları dikkate almamışlar. Yapmış oldukları açıklamalar hala ülkenin rejimini Türkiye'nin üniter yapısını tehdit eder vaziyette” diye konuştu.

“KOALİSYON HÜKÜMETLERİNİYERDEN YERE VURAN KİŞİ AHMET DAVUTOĞLU'DUR”

Ak Parti hükümetinin daha seçimlerin ilk gününden bugüne koalisyonu istemediklerini ifade eden Aydın, Bildiğiniz üzere 7 Haziran seçimleri, Pazar akşamı Ahmet Davutoğlu, daha önceki genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış oldukları balkon konuşmasına özenerek bir balkon konuşması yaptı. Bu balkon konuşmasında ilk erken seçim isteyen, koalisyon hükümetlerini yerden yere vuran kişi Ahmet Davutoğlu'dur. Daha ilk günden koalisyon kurmayacakları, diğer siyasi partileri kesinlikle koalisyon olarak görmeyip, kısa vadeli seçim hükümeti teklif edecekleri belliydi. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli de onların restine gece saat biri on geçe cevap verdi. Madem dedi seçim istiyorsunuz, biz seçime de varız dedi. Ama Ak Parti hükümetinin her zaman yapmış olduğu gibi ‘Milliyetçi Hareket Partisi istemiyor, Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir şeye yaklaşmıyor' gibi söylemlerle algı operasyonu yapmaya çalıştılar” diye konuştu. MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“ONLAR PKK İLE BİRLİKTE HER ZAMAN FUTBOL MAÇI YAPMAYA MERAKLILAR”

“Onlar Pkk ile birlikte her zaman futbol maçı yapmaya meraklılar. Oslo'da yaptıkları maçı, Kopenhag'da yaptıkları maçı, İmralı'da yaptıkları maçı hatırlıyoruz. Milletvekilleri dahil futbol oynamayı öğrenmişler. Koalisyon hükümetlerini yerden yere vurarak, ülkeyi çıkmaza sokarak, sebep olarak da tek başına iktidar güçlerini bırakmamak için, korkularını tekrar seçime götürüyorlar. 1 Kasım'da 7 Haziran seçimleri tekrarlanacak. Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Görüyorsunuz, çözüm süreci, çözüm süreci dediler Doğudaki askerimize, memurlarımıza yapılan saldırıları görüyorsunuz ki her gün şehit veriyoruz. Bu Ak Parti iktidarının çözüm süreci politikasının sonucudur.”

“AK PARTİ HÜKÜMETİNE 7 HAZİRANDA SOLDAN VURULAN ŞAMARIN BU SEFER DE SAĞDAN VURULACAĞINI BİLİYORUM”

“1 Kasım'da seçim olacaktır ancak kararı kendileri almışlardır. Bu sefer Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş biz iki aydır bu şartlarda erken seçim olmaz dememize rağmen açıklama yapmıştır, ‘Doğuda güvenlik yok, erken seçim olmayabilir' diye. Ak Parti iktidarı bir karar versin, seçim mi istiyor, ne yapmak istiyor? Biz 1 Kasım seçimlerinde tüm MHP teşkilatları gibi Bolu İl Teşkilatı olarak da en iyi şekilde hazırlanacağız. Biz halkımızın bunları gördüğünü, kimin yalan kimin doğru söylediğini bildiğini biliyoruz. Ben bu seçimde Ak Parti hükümetine 7 Haziranda soldan vurulan şamarın bu sefer de sağdan vurulacağını biliyorum”