Lice'de Türk bayrağı'nın indirilmesinin ardından MHP İl Başkanı Mehmet Aydın sert açıklamalarda bulundu. Aydın yaptığı açıklamada, Pkk terör örgütü; artık yerel yönetim gücü biziz, bölge bizden sorulur, biz sadece dağa çıkan terör örgütü değiliz, Aynı zamanda sözde Kürdistan'ın güvenlik güçleriyiz diyor bölgeye izinsiz kimseyi sokmuyor, yol kesiyor, çocuklar kaçırılıyor, şanlı bayrağımız indiriliyor, hükümet seyrediyor” dedi.
MHP İl Başkanı Mehmet aydın'dan, Lice'de Türk Bayrağı'nın indirilmesine tepki geldi. Aydın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
ŞANLI BAYRAĞIMIZ İNDİRİLİYOR, HÜKÜMET SEYREDİYOR
Verilen tavizlerin sonucunu hep beraber üzülerek izliyoruz. Açılım süreci masallarıyla uyutulan milletimiz artık gerçekleri görmek ve duymak zorundadır. Pkk terör örgütü; artık yerel yönetim gücü biziz, bölge bizden sorulur, biz sadece dağa çıkan terör örgütü değiliz, Aynı zamanda sözde Kürdistan'ın güvenlik güçleriyiz diyor bölgeye izinsiz kimseyi sokmuyor, yol kesiyor, çocuklar kaçırılıyor, şanlı bayrağımız indiriliyor, hükümet seyrediyor.
Hani pkk terör örgütü silah bırakıp sınır dışına çıkıyordu, barış süreci buna bağlıydı? O günden sonra hükümet silah bırakmayı hiç ağzına alamadı. duvarından atlayarak direğe takılı bulunan Türk bayrağını indirdi. Teröristler askeri birliğimizden zafer işaretleriyle dönerken, milletimizin yüreğine kan damladı. Gelinen durumun şerefi iktidar partisinin tüm yöneticilerine ve olan biteni görmezden gelip iktidara güç ve kuvvet sağlayanlara aittir. 30 Mart öncesi bayrağı göklere çıkaranlar, şimdi bayrağın yerlere indirilmesine müsaade ediyor. Bu yaşanan son olay samimiyetten ne kadar uzak olduklarının en güzel ispatıdır. Yaşananlar sessiz bir devrimi değil bölgedeki devlet otoritesinin sessizce teslim edildiğinin açık ispatıdır.
REZALETE SEYİRCİ KALAN TÜM KİŞİ, KURUM VE KURULUŞLARI KINIYORUZ.Rengini sayısız şehidlerimizin kanlarından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor, bu rezalete seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları kınıyoruz.