MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, 14 Mart TIP Bayramı nedeniyle yazılı mesaj yayınladı. Aydın mesajında şu ifadelere yer verdi;

Her yılın 14 mart günü tıp bayramı olarak kutlanmaktadır. Ancak bu kutlamalar sadece sözde kalmakta sağlığımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarının hiçbir sorununa çare olunmadığı gibi tıp çalışanlarına siyasi rant kapısı olarak kullanılmasına siyasi iktidar göz yummaktadır.

AKP iktidarı sürecinde her konuyu bedevi zihniyeti ile çözmeye kalktığı gibi sağlık çalışanlarına dinlemeden sormadan düzenleme yapmakta sağlığımızı dinamit koymaktadır.

Sağlık çalışanlarının genel olarak bakıldığında ;

1)Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması: çalışanlar emekli olduklarında %50 düşmektedir. AKP Hükümeti yıllardır söz verip oy almasına rağmen bu konuyu çözmemiştir.

2)Sağlık çalışanlarına yıpranma tazminatı verilmesi: diğer kurum görevlilerine verilmesine rağmen, riskli ve bulaşıcı hastalıklarla birebir yüz göz olan sağlık çalışanlarına bu hak bir türlü verilmemiştir.

3)Hastanelerde uygulanan döner Sermaye Ödemelerindeki Adaletsiz Dağılım: çalışanlar arasında on kata kadar ödeme farklılıkları ortaya çıkmakta, bu durum iş barışını bozmakta ve çalışanlar arasında huzursuzluğa neden olmaktadır.

4)Sağlık çalışanları gün geçmiyor ki şiddete maruz kalmasın. Fakat şiddeti uygulayanlar cezalandırılmamaktadırlar.

5)AKP Hükümetinin Sağlık Çalışanlarını adeta halkın önüne atması ve onları rencide etmesi, personelin morali bozuk motivasyonu düşük çalışmasına sebep olmuştur.

6)Çalışanlar, eğer birileri bir göreve getirilecekse bunun adil olmasını yani: ehliyet, liyakat, eğitim ve hizmet puanı gibi kriterlere dikkat edilmesini istemektedirler. Siyasilerden de adalet beklemektedirler.

7)En önemlisi ise çalışanların iş güvenliğini ve iş garantisini, AKP hükümeti 657 sayılı devlet memurları kanununu değiştirmek suretiyle elinden almak istemektedir.

8)Çalışanlar esnek ve sözleşmeli çalışmaya zorlanarak, daha düşük ücretlerle kendilerine kul, köle olacak bir yapı meydana getirmeye çalışmaktadırlar.

7 haziran 2015 tarihinden sonra Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında, sağlık çalışanlarının bu sorunları için mutlaka çözüme kavuşturacağız. Bu iyi ümitlerle tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım. Haber Merkezi