12 Mart günü kutlanan İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Mehmet Akif Ersoy'u anmanın en anlamlı yolunu gösterdi; Bize ışık tuttuğu yolda yürümek.”
Türk Milleti'nin Mehmet Akif ile daha da yüceldiğini çünkü Mehmet Akif'in sadece Milli Şair değil, aynı zamanda Türk Milleti'ne yol gösteren bir insan olduğunu vurgulayan Ali Ercoşkun, Ne mutlu bizlere ki; Mehmet Akif gibi temiz bir vicdanı yâd ediyoruz” dedi.
Mehmet Akif'i yâd etmek için; O'nun yüksek ideallerini, davasını ve aşkını Hakk'ıyla anarak O'na minnet borcunun ödenebileceğini belirten Ali Ercoşkun, O'nu, okuyarak, anlayarak, hissederek, düşünceleri ve dünya görüşü ile güç karşısındaki asil duruşunu tanıyarak minnet borcumuzu ancak ödeyebiliriz” şeklinde konuştu.
Mehmet Akif'in bir gönül insanı olduğunu ve bir Milleti ayağa kaldıran kişi olduğunu ifade eden Ali Ercoşkun, Mehmet Akif sadece İstiklal Marşımızın şairi, sadece Milli Şairimiz değildir; Bir gönül insanıdır. Akif kalemi ile yazmaktan ziyade, gönlü ve kalbi ile yazan bir şairdi” dedi.
Mehmet Akif'i anma gününde O'nun ışık tuttuğu yolda yürümenin Türk Milletinin borcu olduğunu vurgulayan Ali Ercoşkun, Akif'in fikirleri, bizi biz eden, bize ışık tutan, bizim yolumuzu aydınlatan meşaledir. Akif'in milli marşıyla, bu millet ayağa kalkmıştır. Bu mirasa gözümüz gibi sahip çıkmalıyız. Çünkü bu şiir gönülden gelerek, yaşanarak yazılmıştır. Şairin de dediği gibi; Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın. Ruhun şâd olsun Mehmet Akif…” şeklinde konuştu.