TOBB tarafından kentimize yapılması planlanan lise için ortaya çıkan yer tartışmalarına son noktayı koymak için oluşturulan heyet Anakara'ya gitti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le görüşen heyet, bakandan Tepecik Mahallesi'nde kullanılmayan Toprak Mahsulleri Ofisine ait arsayı okul için istedi. Bakan Eker'de, arsanın KİT kuruluşu olan TMO'ya ait olduğunu, bürokratik işlemlerin hızlandırılması için gerekli talimatları vereceğini ancak ortaya çıkacak rayiç bedelinin İl Özel İdare tarafından ödenmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda bulunan AKP Bolu Milletvekili Fahmi Küpçi görüşmeyle ilgili bilgi verekere, Tepecik Mahallesi'nde bulunan TMO arsasını talep ettik. Ancak arsa KİT kuruluşuna ait olduğu için bedelsiz verilemiyor. Rayiç bedeli belirlenecek ve Bolu İl Özel İdare Genel Sekreterliği satın alma yoluna gidecek. Bakanımız bürokratik işlemlerin hızlandırılması için talimat verdi.
TOBB tarafından ilimizi kazandırılmak istenen lise, yer tartışmaları nedeniyle aksamıştı. Bu aksamanın giderilmesi ve lisenin yer tartışmalarına kurban gitmemesi için oluşturulan heyet Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret etti.
Bakan Eker'le görüşen heyette Vali İbrahim Özçimen, AKP İl Başkanı Ömer Sayın, AKP Bolu Milletvekili Fahmi Küpçü, Bolu İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu ve AKP Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel yer aldı.
Heyet TOBB'un Bolu'ya lise yamak istediğini ancak belirlenen arsanın Toprak Mahsulleri Ofisine ait olması nedneiyle sıkıntı yaşadıklarını, arsanın İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne devrinin gerektiğini Bakan Eker'e söyledi.
Heyeti dinleyen Bakan Eker'in, arsanın İl Özel İdare'ye devrinin söz konusu olamadığını ancak satışa çıkartılarak İl Özel İdare'ye belirlenecek rayiç bedel üzerinden satışının yapılabileceğini belirtti. Bakan Eker ayrıca satış için bürokratik işlemlerin hızlandırılmaıs içinde TMO Genel Müdürüne de talimat vererek, süreci yakından takip edeceğinin de sözünü verdi.
Yapılan görüşmeler hakkında bilgiler veren AKP Bolu Milletvekili Fahmi Küpçü ise, iliyorusnuz TOBB Bolu'da bir lise yapmak için söz verdi. Lisenin yapılması istenen arsalar üzerinde birkaç düşünce var. Biz fikir ayrılıklarıyla sürecin gerisinde kalmayı, verilen sözü kaybetmeyi istemiyoruz. O yüzden Tepecik Mahallesi'nde bulunan TMO'ya ait arsanın İl Özel İdare'ye lise yapılması için devrini istedik. Ancak arsa KİT kuruluşu oan Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait olması nedneiyle direk devri söz konusu değil. Bu noktada bakanımız bizlere destek verdi ve gerekli yerleri arayarak, arsanın rayiç bedelinin belirlene