Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Bu güne kadar maalesef sendikacılığı sadece kavga ve rant olarak görenler vardı. Biz bunun dışında görev yapmayı hedefliyoruz” dedi
Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör'ü ziyaret eden Eser, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin basın iş kolunda en büyük sendikası olma yolundaki hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.
Sendikal hareketi Anadolu'dan başlatmak istediklerini belirten Eser, "Bu gün Bolu'yu ziyaret etmemizin nedeni, tek ses olabilmek. Bolu'dan da sesimizi yükseltmek istedik. Biz diğer sendikalar gibi çağrılar yaparak, 'gelin bize üye olun' demiyoruz. Biz, kapı kapı dolaşıyoruz, gazetecileri, emekçileri yerinde ziyaret ediyoruz" diye konuştu.
Eser, en büyük engeli yaşayan gazetecilerin Anadolu gazetecileri olduğunu dile getirerek, "Bir arkadaşımızın, kamera kullanarak fotoğraf da çekmesi ve haberi yazması çok manidar bir durumdur. Maalesef şimdiye kadar yapılan sendikacılıkta Ankara ve İstanbul vardı. 'Bunu, Anadolu'daki arkadaşlarımızla birlikte yürütelim' dedik. Anadolu'da yaşanan sıkıntıları, yerli yerinde, her yere iletebilmek için yola çıktık. Amacımız siyaset yapmak değil, belli ideolojiler gözümüzü köreltmeden, ideolojilere yer vermeden, saplantı haline getirmeden, sadece emekçilerin haklarını korumak, çalışan gazetecilerin, şuan işsiz olan gazetecilerin sorunlarını çözmektir" ifadesini kullandı.
İşsizlik oranıyla ilgili açıklanan verilerin kendisini çok üzdüğünü ve söz konusu verilere göre Türkiye'de en çok işsizliğin gazetecilik alanında olduğuna vurgu yapan Eser, bunları biraz olsun düzeltmek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini bildirdi.
"Sendikacılık, çalışanın güven kaynağıdır"
Gazeteciliğin bazı çevreler tarafından yanlış tanımlandığına dikkati çeken Eser, şunları kaydetti: "Sendikacılık, çalışanın güven kaynağıdır. Sırtını dayayabileceği tek yerdir. Sendika, birlikte hak aramaktır. Bu güne kadar maalesef sendikacılığı sadece kavga ve rant olarak görenler vardı. Biz bunun dışında görev yapmayı hedefliyoruz. Anadolu'da bulunan cemiyetlere ya da Bolu'ya basın iş kolundan bir sendikanın geldiğini sanmıyorum. Yerlerinde üye yapmaya çalışan sendikacılığın dışına çıkmaya çalışıyoruz. Bu sendika hepimizin, aynı çatı altında toplanıp birlikte mücadele etmek, birlikte hak aramak, sezimizi duyura bilmek ve emeğinizin karşılığını alabilmek için çok önemli."
Eser, sendika olarak Anadolu Ajansı'nda çoğunluğu sağladıklarını anlatarak, "Anadolu Ajansı'nda 550 üyemiz var. Eski sendikanın ise 17 üyesi var. Oradaki toplu sözleşmemizin önüne Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından bir engel konularak, orada bulunan yaklaşık 600 kişinin hakları, emekleri gasp edildi. Bu durum yargıya taşındı. Yargı neticesinde de sonucun bizim lehimize olacağından hiçbir şüphemiz yok" diye konuştu.
Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör de Anadolu'da gazetecilik yapmanın zorluğuna değinerek, yaklaşık 20 yıldır gazetecilik yaptığını ve ilk defa basınla ilgili bir sendikanın genel başkanıyla Bolu'da bir araya geldiğini dile getirdi.
Güngör, Bolu Gazeteciler Cemiyeti olarak Medya-İş Sendikası'na her türlü desteği vereceklerini söyledi.