İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarının Perşembe günü gerçekleşen oturumunda 5 madde görüşülüp karara bağlandı. Eylül ayı toplantıları Cuma günü sona erecek.

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarının son oturumunda 5 madde görüşülüp karara bağlandı. Toplantıda ilk olarak Göynük İlçesi, Dedeler köyü, Ali Ericek İlköğretim Okulu yanına yapılan prefabrik ek binanın Eğitim ve Öğretim için yeterli olup olmadığı ve eksiklerinin tespiti için Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler komisyonundan gelen bilgilendirme raporu görüşüldü. Söz konusu raporda binanın eğitime uygun olmadığı bu nedenle binanın bakım onarımının yapılması yada yeni bina yapılmasının uygun olduğu belirtildi. Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgiler veren Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Üzeyir Ercivan, Binada gerekli incelemelerimizi yaptık. Fakat şuanki durumuyla bu binanın eğitime elverişli olmadığını yerinde gördük. En kısa sürede binanın onarımının yapılması ya da yeni bina yapılması gerektiğini raporumuzda da belirttik. Ayrıca buraya çocuk oyun parkı kazandırılması ve okul bahçesinin yanındaki derenin ıslah ve temizliğinin de yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Daha sonra diğer gündem maddesi olan Abant Gölü, Güneydoğu mevkii, Karlar Yunağı membaından akan Q=3.00lt./sn. debilik kaynak suyunun Q=0,05lt./sn.lik kısmını, Abant Göl Gazinosu kira süresinin uzatılması ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonunu ile Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar görüşüldü. Her iki raporunda oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Mengen İlçesi, köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere 19 bin TL. ödeneğin Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Meclis üyelerinin oy çokluğu ile rapor kabul edilmedi.

Toplantıda, Merkez ilçe Paşaköy Mahallesinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun 2744 ada, 1 parsel nosunda kayıtlı taşınmazın temel eğitim alanı olarak Milli Eğitim Bakanlığına tahsisine karar veren meclis üyeleri, son olarak Seben ilçesinde bulunan Pavlu Kaplıcalarının turizme kazandırılması ve eksiklerinin tamamlanması konusunda Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından çalışma yapılmasına karar verdi.

İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları Cuma günü gerçekleşecek oturumla sona erecek.