İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantıları 03 Şubat Pazartesi günü başlıyor. Hafta boyunca devam edecek toplantılarda meclis üyelerini yine yoğun gündem bekliyor.
Mücahit Kutlu başkanlığında gerçekleşecek olan İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları 03 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Hafta boyunca gerçekleşecek toplantılarda Bolu ve ilçeleri ile ilgili önemli gündem maddeleri görüşülüp karara bağlanacak.
03 ŞUBAT PAZARTESİ;
Şubat ayı toplantılarının Pazartesi günü gerçekleşecek ilk oturumunda; ilimiz Mengen ilçesi Yellicedemircilker Köyü Merkez, Geriş, Duranlar ve Katırcıoğlu mahallelerine Q:0.3 lt/sn.lik yayla deresi su kaynağının içme ve kullanma suyu olarak tahsis kararı alınmasına ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyonundan, ilimiz Merkez ilçe Gövem Köyü 4 pafta, 1124, 1125 ve 1126 parseller için hazırlanan turizm tesis alanı amaçlı uygulama imar planı değişikliğinin onanmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelecek raporlar görüşülüp karara bağlanacak. Ardından Gerede ilçesine yarı olimpik bir yüzme havuzu yapılmasına ilişkin ödenek aktarılması talebi görüşülerek karara bağlanacak.
04 ŞUBAT SALI;
Şubat ayı toplantılarının Salı günü gerçekleşecek ikinci oturumunda da 2013 yılında Mengen köye yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere yardım bölümünden Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılan 82 bin TL. ödeneğin 10 bin TL'sinin tahsis şeklinin değiştirilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonundan gelecek rapor ve Gerede ilçesi Hacılar Köyüne içme ve kullanma suyu olarak isalesi ön görülen Kabaran membası için hazırlanan Memba tahsis Kararı alınmasına ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelecek rapor görüşülecek.
05 ŞUBAT ÇARŞAMBA;
Çarşamba günü gerçekleşecek toplantıda meclis üyeleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün kültür varlıkları üzerinde yapılmış bir çalışmalarının olup olmadığı, buna bağlı olarak Kültür Envanteri hazırlanması noktasında esas olmak üzere ilçelerimizi de kapsayan bir araştırma yapılmasına ilişkin Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelecek raporu görüşecek. Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İzzet Baysal Caddesi'nde Özel İdare İş Merkezinde boş bulunan dükkanların Bolu Belediye Başkanlığına tahsis edilmesi konusu da meclis üyeleri tarafından bu toplantıda görüşülecek.
06 ŞUBAT PERŞEMBE;
İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının Perşembe günü gerçekleşecek olan oturumunda ise Bolu ili Merkez ve diğer ilçelerde düzensiz bir şekilde depolanan katı atıkların çevreye verdiği zararlı etkileri bertaraf etmek amacıyla kurulan Bolu İli Belediyeleri Katı atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme Birliğine İl Özel İdaresinin de üye olmasına ilişkin Plan ve Bütçe komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek karara bağlanacak.
07 ŞUBAT CUMA;
Şubat ayı toplantılarının son oturumunda da, Vilayetler Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin sermaye artışından doğan Bolu İl Özel İdaresi hissesine düşen 50 bin TL ödenmesi konusu görüşülecek.