Gerede TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka ve meclis üyelerinin de davetli olduğu Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nde 3 günlük eğitime katılan heyet, yoğun bir tempoda geçen programda bilgi dağarcığını genişletti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 11-12-13 Aralık tarihlerini kapsayan Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri'nin ikinci gününde TOBB ETÜ'de katılımcılarla bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu, Bilgilendirme Semineri'ne katılan meclis üyelerine hitabında, 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' sözünü hatırlatarak, insanlara faydalı olabilecek yerlerde olduklarını, bir insana iş ve aş vermekten daha hayırlı bir işin olmadığını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ülkenin en demokratik kurumlarından birisi olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, 4 yıl boyunca aynı meslek gurubunda ekmek kavgası verdikleri rakiplerinden seçimlerde oy isteyerek bu noktalara gelen meclis üyelerinin o sektörün lideri ve kanaat önderi durumuna geldiğini belirtti. Bilenle bilmeyenin aynı olmadığını ifade eden TOBB Başkanı; "Kuş alayıyla uçar" diyerek, birlik ve beraberliğin de önemine dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu; "Siz en iyiyi bilmek zorundasınız. Bildiklerinizi ilinizde ve ilçenizde üyelerinize aktarmalısınız. Bu eğitimlerin asıl amacı bu" diye konuştu.

Bu makamlarda para, pul olmadığına dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şunları anlattı; "Hafta sonu olmasına rağmen buraya geldiniz. İşinizden fedakârlık ettiniz. Eşinizden, çocuklarınızdan fedakârlık istediniz. Peki, bu makamlarda ne var? Cepten harcamak var. Fedakârlık var. Peki, niye yapıyorsunuz? Bu dünyanın bir sonu var. Bir de gerçek dünya var. Ben öyle inanıyorum. Gerçek dünyada yaptıklarımız ve yapmadıklarımız sorulacak. Ben karşılığının öbür tarafta olduğuna inanıyorum. Bu makamlar insanlara faydalı olabilmek için birer fırsattır." Haber Merkezi