AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, dört eski bakan hakkında Meclis'ten çıkan Yüce Divan'a göndermeme kararıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Ercoşkun, "Bilindiği gibi AK Parti grubunun teklifiyle dört eski Bakan için soruşturma komisyonu kurulması istenmişti. Gerçekleştirilen gizli oylamada hiçbir AK Partili Milletvekili arkadaşımıza baskı yapılmamış ve ne yönde oy verecekleriyle ilgili iradelerine ipotek konulmamıştır. Aslında buda bizim yasal sürece nedenli saygı duyduğumuzun göstergesidir." diye konuştu.

“SORUŞTURMA KOMİSYONU AÇILMASINI İSTEDİK”

TBMM'de gerçekleştirilen oylamayla ilgili olarak AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Daha önce Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri dört eski Bakan'la alakalı süreçleri yürüttü ve bu süreçler neticesinde de savcılığın ve mahkemelerin vermiş olduğu takipsizlik kararları var. Yani bu takipsizlik kararlarının neden verildiğiyle dair gerekçeli kararlarda yayınlanmıştı. Buna rağmen biz AK Parti grubu olarak meclise vermiş olduğumuz önergeyle dört eski bakan hakkında soruşturma komisyonu açılmasını istedik. Buradaki en önemli nokta budur. Yani AK Parti olarak soruşturma komisyonunun açılmasını biz istedik. Sonuçta TBMM içerisinde de soruşturma komisyonu görev yaptı. Bu soruşturma komisyonunun yapmış olduğu görevde aslında bir bakıma ilk mahkemelerdeki süreçlerin benzerini gerçekleştirdiler. Sonuçta araştırma komisyonu bir rapor yayınladı ve bu raporları da geçtiğimiz günlerde biz Milletvekillerine dağıttı. Bu rapor içerisinde hem süreçle alakalı iddiaları hem de bunun karşısındaki hukuksal delilleri ortaya koyarak meclis araştırma komisyonu bir karar verdi. Bu kararı verdikten sonrada önceki akşam kapalı oylama usulüyle Milletvekillerinin bu konudaki kanaatleri soruldu." dedi.

“MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIMIZ İNANDIKLARI ÇERÇEVEDE OY VERMİŞLERDİR”

Oylama süreci içerisinde hiçbir Milletvekiline baskı yapılmadığını belirten Ercoşkun, 302 Milletvekili arkadaşımız oylamalara özgür iradeleriyle katıldılar. Oylama süreci içerisinde hiçbir AK Partili Milletvekili arkadaşımıza Ak parti grubu tarafından baskı yapılmamış ve ne yönde oy verecekleriyle ilgili iradelerine ipotek konulmamıştır. Aksine tüm muhalefet tarafından yüce divana yollanması yönünde inanılmaz bir baskı söz konusudur. Bütün yapılan oylamalarda Milletvekili arkadaşlarımız inandıkları çerçevede oy vermişlerdir. Aslında buda bizim yasal sürece nedenli saygı duyduğumuzun göstergesidir." dedi.

276 oya ulaşılmadığı için önergeler reddedildi”

Oylamanın kapalı olarak yapıldığını dört eski Bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi için 276 oya ulaşılması gerektiğini ancak bu oy sayısına ulaşılmadığı için önergelerin reddedildiğini ifade eden Ercoşkun, Dört eski Bakanın Yüce Divan'a sevk edilmesi için 276 oya ulaşılması gerekiyordu. Ama bu sayıya ulaşılmadığı için de önergeler reddedildi. Dolayısıyla dört eski Bakan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi söz konusu olmadı. Tabi kapalı bir oylama gerçekleşti. Dolayısıyla kapalı oylama Meclis iradesinin tam anlamıyla yansıması noktasında çok önemliydi. Çünkü kamuoyu baskısı müspet veya menfi anlamda zaten en üst seviyede yaşanıyordu. Dolaysıyla kapalı oylama da herkes kendi görüşünü kimsenin baskısı altında kalmadan kullanmış oldu. Sonuçta Millet İradesi her iradenin üzerindedir. Herkesin Meclis İradesine saygı duyması gerekir" dedi. Haber Merkezi