İl Genel Meclisi Mart Ayı toplantıları sona erdi. Yoğun geçen son toplantıda 17 madde görüşülerek karara bağlandı. Nisan Ayı toplantıları ise 06 Nisan Pazartesi günü başlayacak.
Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen ve Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Mart Ayı toplantıları sona erdi. Hafta boyunca Bolu ve ilçeleri ile alakalı önemli kararlara imza atan meclis üyeleri, son toplantıda 17 maddeyi karara bağladı.

Toplantıda ilk olarak Göynük köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere ihtiyaç olan 150 bin TL. ödeneğin Göynük Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına ilişkin Plan ve Bütçe komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Rapor oy birliği ile kabul edilirken, İl Özel İdaresinde bir adet birinci derecelik hukuk müşaviri kadrosu ihdas edilmesi talebi de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Meclis üyeleri, 2015 yılı İl Özel İdaresi bütçesinde bulunan 200 bin TL.lik ödenek ile bir adet ambulans satın alınması talebi ile 2015 yılı İl Özel İdare bütçesinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kısmında bulunan ödenekler arasında aktarma yapılması ile aktarılan ödenekler ile aynı müdürlüğe 6 adet hizmet aracı satın alınması talebini oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etti.

Toplantıda ayrıca, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünce hazırlanan Bolu İl Özel İdaresi İçme Suları Yönetmeliği, Köylere Yapılacak Yardımların İlke ve Esaslarını Gösterir Yönetmelik ile Kanalizasyon Tesisleri Yapımı Bakım ve Onarımı ve İşletilmesine Dair Yönetmeliğin görüşülmesi talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Dört komisyonun yapacağı çalışma sonrasında söz konusu yönetmelikler ile ilgili karar Nisan Ayı toplantısında alınmış olacak.

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının son oturumunda mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez İlçe Tabaklar Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde bulunan ve halen 50. Yıl İlkokulu binası inşaatı devam eden 4.166 metrekarelik taşınmazın ‘Temel Eğitim Okul Alanı' olarak Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi talebi ise incelenmek üzere oy birliği ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Göynük ilçesi Umurlar Köyü Merkez Mahallesine, Göynük İlçesi Çatacık Köyü Merkez Mahallesine, Seben İlçesi Nimetli Köyü Bekirfakılar ve Denizler Mahallelerine, Merkez İlçe Saççılar Köyü Iğdır Mahallesine ve Merkez İlçe Taşoluk Köyüne içme ve kullanma suyu tahsisi taleplerinin oy birliği ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildiği toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlara göre Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 200 bin TL., Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 72 bin TL. ödenek aktarılmasına karar verildi.

Yeniçağa İlçesi Örenköy hudutlarında tapunun 1 pafta, 541, 542, 548, 555 ve 1059 parsel nosunda kayıtlı taşınmazlar için hazırlanan Tarımsal ve hayvancılık amaçlı imar planının onanması talebini oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale eden meclis üyeleri, İl Özel İdare demirbaşına kayıtlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce kullanılan 5 adet aracın bahse konu müdürlüğe devrinin yapılmasını kararlaştırdı. Toplantı İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantılarının 06 Nisan Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılması ile sona erdi. Haber Merkezi