Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, McDonald's'ın açılışı yapılan restorana iki kat ruhsatı vermelerinin ciddi sıkıntılar doğurduğunu belirterek, Birileri çok rahatsız oldu. İki kata beş kat verirsek sorun olur ama beş kata iki kat verirsek bunu ufukla izah etmek lazım" dedi.
McDonald's'ın Türkiye'deki 209'uncu restoranı Bolu'da açıldı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde 500 metrekare alan üzerine kurulu McDonald's'ın açılış törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, McDonald's Genel Müdürü Dilek Başarır, McDonalds Orta Doğu Bölge Başkanı Yousif Abdulghani, McDonald's Asya, Pasifik, Orta Doğu ve Afrika(APMEA) Bölgesi Başkan Yardımcısı Mark Hawthorne ile çok sayıda davetli katıldı. Bando takımının çaldığı parçalarla karşılanan konuklar kurdele kesiminin ardından ikram edilen ürünlerin tadına baktı.
2013 yılında yüzde 30 büyüme hedeflediklerini belirten McDonald's Genel Müdürü Dilek Başarır, Restoranlarımızda dekorasyonlarımızı yeniledik. Restoranlarımız misafirlerimizin son derece keyifli zaman geçirebilecekleri yerler haline geldi. Menülerimizde çok değişiklikler yaptık, yeni ürünler ekledik. Sadece Türkiye'ye has lezzetler ekledik. Son derece sağlıklı olan yumurtalı kahvaltıları menümüze ekledik. Geçen yıl itibariyle yedi tane Mc Cafe açılışı yaptık. Burada da büyümeyi sürdüreceğiz. Pek çok değişiklikle birlikte geçen yıl yüzde 30 büyüme yaşadık. Bu yılda aynı oranda büyümeyi hedefliyoruz. 2013 yılının başından bu yana beşinci açılışımız. Bu yıl 30'u geçeceğiz. Her bir en az 30 kişiye istihdam sağlıyor. Türkiye'nin birçok ilindeki hastanelerde gerçekleştirdiği projelerle hasta çocuklar ve ailelerini, yaşadıkları zorlu süreçte daha mutlu kılmayı hedefleyen McDonald's Çocuk Vakfı, Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki 11 yataklı, 8 odalı Pediatrik Hematoloji ve Onkoloji Servisi'nin tüm hasta odalarını hastanenin ihtiyaçları doğrultusunda döşerken, çocuklar için bir oyun alanı, çamaşırhane, nöbetçi doktor ve hemşire odalarının tefrişini de yaptı” diye konuştu.
McDonald's restoranının Bolu'ya getirilmesiyle ilgili teklif geldiğinde üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade eden Yılmaz, "Bolu'da bu binaya ruhsat vermemizle ilgili ciddi sıkıntılar doğdu. Birileri çok rahatsız oldu. Bazı insanların rahatsız olma pahasına bu tür markaları Bolu ile tanıştırmak bizim görevimiz. McDonald's restoranının Bolu'ya gelmesinden dolayı çok mutluyum. Daha önce burada beş katlı bir bina vardı. İki kata, beş kat izni verirsek sorun olur ama beş kata iki kat verirsek bunu ufukla izah etmek lazım. Bu riskleri almak lazım. Eğer bu riskleri almasaydı McDonald's büyüyemezdi. Bu riskleri biz almasak Bolu'yu değiştirip dönüştüremeyiz" şeklinde konuştu.