Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Bolu Şubesinin düzenlediği 2016'ya Merhaba Çayı”nda, dernek üyeleri ve derneğe yardım yapanlar yeni yıla merhaba dedi.

Köroğlu Otel'de yapılan 2016'ya Merhaba Çayına Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural, Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Bolu Şubesi Kurucu Başkanı Emine Davarcıoğlu, Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Bolu Şube Başkanı Jale Soner Canbolat ve yönetimi, dernek üyeleri ve derneğe yardım yapanlar katıldı. 2016'ya Merhaba Çayına, Türk Kadınlar Birliği Bolu Şubesi, Bolu Kadın Dayanışmasından Kadın Girişimciler İcra Kurulu, Sebenli Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bolu El İşi Derneği (BEHDER), Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı, Yardımsevenler Derneği Bolu Şubesi, Türk Kızılayı Kadın Kolları Bolu Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Cumhuriyet Kadınları Derneği Bolu Şubesi ve İzzet Baysal Huzurevinden gelen misafirler destek verdi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Bolu Şube Başkan Yardımcısı Bingül Sancak, katılımcıları selamlayarak hoş geldiniz dedi. Bolu Şube Başkan Yardımcısı Bingül Sancak'ın konuşmasını yapmak üzere davet ettiği Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı'nın başarılı Bolu Şube Başkanı Jale Soner Canbolat konuşmasında, Gönlü zengin gönül dostlarımız biletimizi alarak, bağış yaparak katkıda bulundukları için ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım hoş geldiniz diyor teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ankara'dan gelerek bizleri onurlandıran Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural ve yönetimine yanımızda oldukları için teşekkürlerimi sunarım. Vakfımızın Bolu Şubesi Kurucu Başkanı Emine Davarcıoğlu'na her zaman yanımızda olup bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“İHTİYACI OLANLARA GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE VE SİZLERİN DESTEĞİ İLE YARDIMCI OLUYORUZ”

Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Canbolat, Vakfımız kurulduğu tarihten bugüne kadar maddi güçleri olmayan çalışkan öğrencilere burs vermektedir. Ayrıca yardıma muhtaç genç-yaşlı ayırmaksızın ihtiyacı olanlara gücümüz yettiğince ve sizlerin desteği ile onurlarını kırmadan yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Vakıf üyelerimize de vakfımıza desteklerinden dolayı teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Genel Başkanımızda çalışmalarımızla ilgili bilgiler aktaracağı için sözlerime son veriyorum, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Bolu Şube Başkanı Canbolat'tan sonra konuşmalarını yapmak üzere davet edilen Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural, Öncelikle hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Bolu'nun biliyorsunuz Türkiye'nin merkezlerinden biri oluyor. Bolu, Ankara ve İstanbul'u birbirine bağlayan güzel bir şehir. Yaz kış yeşil olan bir şehir. Siz bu güzel şehrin güzel hanımlarısınız, bu güzelliğinizin Bolu'nun güzelliğinden geldiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKAN DOĞU'DA YAŞAYAN VATANDAŞLAR İÇİN DUA İSTEDİ

Konuşmasına devam eden Dural, Çok değerli can dostlarım, sevgili kardeşlerim, hayırsever, gönlü güzel Türk halkının inançlı imanlı evlatları. Ben sizleri her zaman özleyerek geliyorum. İple çeker gibi belirli günlerinizi çekmeye aranızda olmaya, azda olsa üç beş kardeşimi görmeye, onlarla kucaklaşmaya hatta hatta sarıldığım zaman koklamaya ihtiyacım var. Çünkü siz o kadar pozitif bir enerji veriyorsunuz ki etrafınıza ben şimdi burdan bütün enerjilerimi toplayıp yarın Eskişehir'e gideceğim. Kent Konseyi geliyor onları karşılamam lazım, yılbaşı nedeniyle görev varsa Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfının gönlü güzel olan gönüllü kardeşlerim oradadır. Bu Allah'ın bize verdiği bir lütuftur. Hamdu senalar olsun yarabbi, böyle güzel bir hizmetle bizi oyaladığı için şükürler olsun rabbime. Bu güzel günler başka türlüde geçebilirdi. Hayır her anımız rabbime şükürler olsun şu mübarek sofralar yüzü hürmetine insana hizmetle geçiyor. Biliyorsunuz hepimiz bunu biliyoruz. İnsanların en hayırlısı insana hizmet etmesidir. Yaratılanı severim yaratandan ötürü nasıl sevmeyeyim bu yaratılanı hangimiz hangimizin kaşını gözünü kirpiğini yapmaya gücümüz yeter. O yarattı bizi hamdu senalar olsun. Rabbime şükürler olsun o imanı inancı da bizlere verdiği için mahrum etmediği için. Siz bunların hepsini benden daha iyi biliyorsunuz. Şu an hep birlikte Doğuda ki kardeşlerimize dua edelim şu an. Allah'ım onları da tez vakitte kurtarsın sıkıntılardan, onlarda böyle güzel günlere kavuşsunlar, onlarda arkalarında yaralı olanları sarsınlar, eğer gücümüz yeterse bizde oralara gidelim, bu hizmeti yapalım onların yaralarını saralım. Allah'ım acısı büyük olan ailelere de acısın ecir ve sabır versin. Ben hepinizden defalarca özür diliyorum hakkınızı helal edin. Bu güzel günde bunu andığım için ama biz Türk toplumu böyleyiz. Biz onları da anmadan geçemeyiz. Kurban olduğum Allah onların da yardımcıları olsun bize de ülkemize de hatta dünyaya huzur versin, sağlık versin, güzellik versin sıkıntı üzüntü keder vermesin rabbim” dedi. Yapılan konuşmaların ardından 2016'ya Merhaba Çayına gelen misafirlere ikramlar yapıldı, sonrasında Bolunun sevilen ses sanatçısı Tuğrul Mintaş, seslendirdiği birbirinden güzel Türk Sanat Müziği parçaları ile dinleyicilerin kulaklarının pasını sildi. Haber Merkezi