Ligde 14. hafta geride kalırken bizlerde 9 haftadır destek amaçlı maçlarımızı ne olursa olsun analiz etmeyip yazılarımız aktarmıyorduk.Zaman zaman ‘Yazı Yorum' köşemizde hataları ile sevapları ile maçlarımız ve kulübümüzün doğruları ile yanlışlarını yazarak aktarıyorduk.Onun içinde 9 haftadır ara verdiğimiz ‘Yazı Yorum' yazı dizimize Giresunspor maçıyla analiz yapalım dedik ve Şanlıurfaspor maçından başlayan ve Giresunspor maçının bitimine kadar yaşananları kaleme aldık, kamuoyu ile paylaşmaya karar verdik.Belki uzun oldu ama sürükleyici bir analiz meydana çıkarken, bu yazıdan ders de çıkarmanın fayda geleceğini düşünüyoruz.

Şanlıurfa maçı ile Boluspor'un başına geçen alt yapı antrenörümüz Cüneyt Karakuş her hocada olan oynayan oynamayan oyuncu için şevki motivasyonu ile başladığı maçta rakip antrenör Hüseyin Dağın'da yanlış kadrosu ve yanlış strateji ile çıktığı maçta 6. ve 9. dakikalarda attığımız iki golle öne geçmemize rağmen yediğimiz 2 gol ile rakibin beraberliğe ulaşması ile şok yaşayan Boluspor da oyuna 77. dakikada aldığımız genç yetenek son vuruşların usta ayağı 85. ve 90. dakikalarda iki gol atarak 4-2 galibiyetimize rağmen yeni hocanın getirdiği şevkle maçı kazanabildik.

Yine arkasından iç sahada oynadığımız ve maçın genelinde pozisyon bile bulamadığımız ama 3 net pozisyon kaçıran 1461 Trabzon maçını ikinci yarıda oyuna giren Urfaspor maçının kurtarıcısı Andaç Güleryüz'ün asisti ve Tevfik'in 90+2 de attığı gole maçı kazandık.Özcan Bizati'nin gitmesiyle çok değişen bir şey yoktu; tek ayrıcalık biraz daha fazla adamla hücuma çıkıyor ama ne maçı kontrol edebiliyoruz ne defansımız ve orta sahamız eksikliklerini tamlayamıyorduk. Gelen sonuçlar gözümüzü karartıyordu.Hocamızın 3'üncü maçında gittiğimiz GBB maçı ise defansif anlamda sıkıntımızın devam ettiği takım savunması 2 gol yememize rağmen kalecimiz Soner'in %100 4 tane top çıkardığı bir maçtan 1 puan aldık. Ama takımda değişen tek şey sadece gol adına üstüne koyan diğer bölümlerde hiçbir şeyin değişmediği Boluspor devam ederken 4 maçta rüyadan uyandığımız maç ise bütün hatları ile hoca değişikliğinin hoca eli değen bir Alanyaspor'u izledik.

Bu ligin takımı diyebileceğimiz sahanın her yerinde basan bütün ikili mücadeleleri kazanan ezen bir Alanyaspor izlerken, güçsüz taktik anlayışı olmayan işin komiği hiçbir varyasyon denemeden dol dur boşalta giren Boluspor izlerken maçı da 2-0 mağlup kapadık.Hocamızın 5. maçında ise bütün şehri ilgilendiren, taraftarların hafta için boyunca antrenmanlarına gittiği, basının önem verdiği, taraftarımızın küme düşün ama bu maçta yenilmeyin dediği Karabükspor maçını izledik. Maç başlamadan gördük ki Karabükspor'un çiçeği burnundaki Antrenörü Elvir Baliç in bu ligi tanımadığını bir kadro ve anlayışa karşı iyi savunma yapmaya çalışan direnen bir Boluspor izledik.Karşılaşmayı da 1-0 kazanarak Bolu'ya döndük.

Hocamızın 6 maçında ligin istikrarlı futbol oynayan ama sezon başından beri maddi sıkıntılar yaşayan kulübesi çok geniş olmayan Elazığspor'a karşı beklenen hücumu çıkaramayan Alican ve Yusuf Emre ile çakılı olarak bekleyen 1 puan iyidir anlayışıyla oynayan, risk almayan rakibin bireysel hatalarını bekleyen pas yapan adam eksiltme becerisi olan Tevfik ve Jansen'ı oyundan alan, onun yerlerine Ofere ve Ricketts'ı oyuna alarak 15 dakika varken yine orta sahanın kenar bölgelerinde doldur boşat oynayan bir Boluspor izledik.6 oynayacak olan rakibe organize gelen bir Boluspor yine izleyemedik.

Gelelim 7. maça.Bu kez rakip Adanaspor ve Adanaspor'un hoca olarak Engin İpekoğlu'nun ilk maçında yakaladığı şevk Adanaspor için kabus oldu.Çünkü Boluspor'un tek silahı önde çabuk ve etkili oyuncuları Jansen, Emre Tevfik ile geniş alan bulduğu maçta Ramazan ile perdeyi açarken Tevfik golüyle 2-0 yaptığımız maçta, Mehmet Temür gollerimize cevap verirken bu maçtan da 3 puanımızı aldık.Göztepe ile 8. maçına çıkan hocamızla birlik de acaba yenersek ilk 6 olurmu dediğimiz karşılaşmada değişen hiç bir şey olmadı. İlk altı olur mu dediğimiz Göztepe maçında 6-1 bile bitebilirdi rakip adına maçtan 2-1 mağlup olduk.

NE SAVUNMAYAPTIK NEDE HÜCUMA ÇIKABİLDİK

Gelelim 9'uncu Giresunspor maçına. Futbolda savunma ve hücum vardır. Ne savunma yaptığımız, nede hücuma çıkabildiğimiz bir karşılaşmaydı. Kısacası savunmayı nerde kurduğumuzun bile belli olmadığı bir karşılaşmaydı. Giresunspor'un hızını pas yaparak keselim derken 3-4 pasın sonrasında rakibe topları verdiğimizi gördük.

İKİLİ MÜCADELELERİ KAYBETTİK AYAKTA DURAMADIK

Kontra atağa çıkmak için rakibe orta sahada basıp topu kaparak çabuk çıkacaksın. Biz bunu da yapamadık. İkili mücadeleleri kazanamadık ayak da duramadık kalemizde gördüğümüz ilk golde Rızvan, Vedat'a atarken Jansen nerede? Yediğimiz ikinci golde Herve Umut'un üzerine giderken Rızvan bindiriyor, Herve'ye alan yaratıyor. Jansen yine yok. 2-0

EŞLEŞMEDE HATA YAPTIK, ANALİZİ YAPAMAMIŞIZ

Gördük ki maçın başından beri Luiz Vedat ile oynuyor.Bu nasıl eşleşme, fiziksel olarak ,yüksek top olarak oynayacak oyuncu Ramazan, bu nasıl analiz. 3. golde Vedat topu alıyor.Adam bir adım öne gelip topu alıyor, stoperler uzak öne geldiği zaman Alican, Yusuf, Hernandez nerde?Yok.Yine gol.

4'üncü gol sol tarafımızdan.Orta top uzaklaşıyor dönen top da orta sahaları golü atan Cihan defansın önünde oynayan oyuncu gelip gol atıyor.Alicanikinci yarıya santrafor olarak başlıyor. Alican'ın 2 senelik performansında sırtı dönüp oynayabilir mi? Gördük ki oyun disiplininden uzaklaştı.

Jansen geldiğinden beri yaptığı 1 gol ( Penaltı,1 Asist) Savunması var mı yok!

TAKIM OYUNU VAR MI YOK!

Tevfik savunma yok, Hernandez bu ligin, bu takımın orta sahası değil ama hedef Emre Kılınç, bu takımın en çok para alan oyuncusu değil. Bu takımda rakip antrenörlerde görüyor. Emre'yi kitle Boluspor karşı kaleye bile gidemez ama hedef birileri tarafından yanlış kişilere yönlendiriliyor.

KİRALIK DİYE Mİ OYNAMIYOR?

Gelelim Andaç Güleryüz'e!Bu oyuncu kiralık olabilir belki ilk 11'de iki kiralık fazla diye bilirsiniz ama göreve geldiğiniz iki maçta 2 gol 1 asitle oynayan ve geldiği Eskişehirspor'da şans bulduğu maçlarda 3 büyüklere karşı goller atan, şuanda Boluspor formasıyla 3 golü bulunan ve gol sıkıntısı çeken takımımızda neden değerlendirmiyoruz?Buda tabi kafalarda soru işareti bırakıyor.

EL DEĞDİĞİ BELLİ OLMASI LAZIM

Bu Lig de Karabükspor da hoca değişti belli, Alanya da Hüseyin Kalpar belli, Giresunspor da Erkan Sözeri belli,Yeni Malatya da İrfan Buz belli, yani bu takımlara hoca eli değdiği belli.

Bu takım sahada taktiksel olarak gelişmezse, taktik disiplini gelişmezse, hücumda orta sahada gelişmezse, bunları göremezsek, bu işin sonu karandık diyebiliriz.

Yani Masalın sonu hüzünlü bitebilir…