Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), bölgedeki kadın ve çocuk sorunlarına Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız Konferansı”yla dikkat çekiyor.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen konferans, 27-28 Şubat 2014 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin bir araya geleceği konferans iki gün sürecek. Konferansta sosyoloji, siyaset bilimi, çalışma ekonomisi, sosyal hizmetler, psikoloji, tıp, hukuk, mimarlık ve iletişim alanlarında önemli çalışmalarda bulunan akademisyenler, STK temsilcileri ve kamu kurumu çalışanları kadın ve çocuk sorunlarını tüm boyutlarıyla tartışacaklar. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden toplam 75 katılımcının bildiri sunacağı konferansa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı yetkilileri de katılım sağlayacak. Gündeme getireceği konular açısından bölgede bir ilk olacak olan konferans herkesin katılımına açık olarak gerçekleşecek. Konferansa Sakarya dışından katılmak isteyenler için Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova'dan ulaşım imkanı sağlanacak.