MARKA tarafından başvuruları alınan Temiz Üretim Mali Destek Programı ve Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programlarında başarılı projelerin sonuçları açıklandı. Vali İbrahim Özçimen başkanlığında yapılan imza töreninde kabul edilen proje sahipleri ile protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Vali Özçimen, başarılı projelere toplamda 1 milyon 500 bin TL destek ayrılacağını kaydetti.
Vali İbrahim Özçimen başkanlığında yapılan protokol imza törenine Belediye Başkan Vekili Burak Balaban, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Proje sahibi ATA İnşaat Müdürü Yavuz Ekici ve MARKA temsilcikleri katıldı.
Düzenlenen protokol imza töreninde proje hakkında bilgiler veren Vali Özçimen, MARKA, 26 Kasım 2012 tarihinde ilan edilen ve başvuruları alınan Temiz Üretim Mali Destek Programı ve Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları başarılı projeleri açıklandı. Toplam bütçesi 16 milyon TL olan ve Doğu Marmara Bölgesi olan Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinde her iki mali destek programları için 173 proje başvurusu kabul edildi. Yapılan değerlendirme sonucunda Temiz Üretim Mali Destek Programından 18, Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programından da 23 proje başarılı bulundu ve destek almaya hak kazandı” dedi.
Ajans tarafından Bolu'dan 3 projenin destek almaya hak kazandığını dile getiren Vali Özçimen, İlimizden Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programından 2,
Temiz Üretim Mali Destek Programından da 1 proje destek almaya hak kazandı” ifadelerini kullandı.
Bolu ilindeki başarılı olan 3 projeye 1 milyon 500 bin TL değerinde destek ayrılacağını da dile getiren Vali Özçimen, Bolu'da uygulanacak projelerde; biokütleden pelet yakıt elde edilmesi, engellilerin daha rahat yaşaması, sosyal hizmetlerde ilk müdahale biriminin kurulması ve kadınlarımızın ekonomik yaşama daha fazla katılımları alanlarında olduğunu kaydetti.
Programda daha sonra ise projelerin imza törenine geçildi. ‘Engelsiz Kent Bolu' projesi ile Bolu Belediye Başkanlığı, ‘Gerede Toplum Merkezi' ile Gerede Belediyesi ve ‘Biyokütleden Pelet Yakıt Elde Edilmesi' projesi ile de Ata İnşaat Gıda Entegre Tavukçuluk Firması ile protokol imzalandı.