Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Müdürü Prof. Dr. Osman Kulak, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut'u ziyaret etti. Ziyaret kapsamında yapılan toplantıda iki kurumun AR-GE ve inovasyon alanındaki faaliyetleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
TÜSSİDE Müdürü Prof. Dr. Osman Kulak, Kalkınma Ajanslarının faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ve bu çerçevede daha önce İstanbul ve Zafer Kalkınma Ajansları için kurumsallaşmaya ve personel kariyer planlamasına yönelik eğitim programları planladıklarını; yaptıkları çalışmaları tüm Türkiye'deki 26 Ajansa da iletmeyi hedeflediklerini ifade etti. Kulak, bu anlamda MARKA'yla aynı bölgede olmalarından dolayı MARKA'ya çok önem verdiklerinin altını çizdi.
MARKA Kocaeli Yatırım Destek Ofisi uzmanlarının da katıldığı toplantıda Ar-Ge ve inovasyon ekosistemi, Ar-Ge ve inovasyon alanındaki mentörlük çalışmalarının önemi, Ar-Ge ve inovasyona yönelik stratejiler ve bu alandaki danışmanlık sektörünün geliştirilmesi; belirli standartlara kavuşturulması için gerekli altyapı konuları görüşüldü. TÜSSİDE Müdürü Prof. Dr. Osman Kulak ve MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, bu alanda işbirliği yapmak konusunda ortak iradelerini belirttikleri toplantı, Ar-Ge ve inovasyon alanında danışmanlık ve mentörlük faaliyetlerinin geliştirilmesi için içerik ve yol haritasının ilgili diğer kurumların da bilgisi alınarak iki kurum yetkililerince belirlenmesi yolunda ön mutabakata varılması ile sonuçlandı.