Aylardır süren çalışmalar sonucu Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova ortaklaşa katıldığı EMITT fuarında görücüye çıktı. Tüyap Fuar Merkezi'nde dün açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertugrul Günay tarafından yapılan etkinlikte, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın Koordine Ettiği 5 ilin (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova) turizm zenginlikleri ziyaretçileri büyülüyor.
Türkiye'den 150'nin üzerinde belde ve ilin katıldığı fuara, 67 farklı ülkeden 4 bin katılımcı iştirak etti. Fuara Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliğinde ortak konsept katılım sağlandığı 8A numaralı solana 1. gün ve 2.gün (bugün) yoğun bir katılım oldu.
Doğu Marmara İllerine Ziyaretçi Akını
Dün açılan EMİTT fuarına MARKA Yönetim Kurulu üyelerimizden Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Yalova Valisi Esengül Civelek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası YK Başkanı Metin Büyük, Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve Doğu Marmara İlleri turizm İl Müdürleri iştirak ettiler.
2350 metrekare alanda Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'nın Ortak katıldığı fuarda el sanatlarından yöresel ürünlere, kış turizmden doğa turizme, günübirlik turizmden gastronomi turizmine, geleneksel turizmden (deniz-kum-güneş) alternatif turizme çeşitlerinin sergilendiği Doğu Marmara standın da yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.
EMİTT'te Yöresel Kahvaltı ilgi Odağı Oldu
Fuarın 2. Günü 8A numaralı salonda Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de görev yapan turizm profesyonellerine yönelik olarak büyük çaplı bir kahvaltı organizasyonu yapıldı. Tüm seyahat acenteleri ile tur operatörlerinin davetli olduğu etkinlikte bölgedeki turizm sektörü ve potansiyellerinin tanıtımında işbirliği olanakları ortaya çıkarılacak. Yerel yönetimlerin sektör ile kazan-kazan durumu oluşturmasına yönelik olarak düzenlenen etkinlikle sektör profesyonellerinin desteklendiği mesajlar veriliyor.
Kahvaltı Programına katılan MARKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Düzce Valisi Adnan Yılmaz Yöresel Kahvaltıları bizzat kendi eli ile konuklara ikram etti. MARKA YK Başkan vekili ve Düzce Valisi Adnan Yılmazın kendi elleriyle ikram ettiği Düzce ilinin meşhur Yığılca balını tadan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Yanık bu yöresel kahvaltıyı biz 5 yıldızlı otellerimizde bile veremiyoruz dedi.