Orman Genel Müdürlüğünün 2014-2018 yılları arasında uygulamaya koyduğu Trüf Ormanı Eylem Planı çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya ve Orman Genel Müdürlüğü, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Bitkisel Ürünler Şube Müdürü Özgür Balcı'nın eğitimci olarak katıldığı trüf mantarı başta olmak üzere kayın mantarı ve tıbbi-aromatik mantarlarla ilgili eğitimler sürüyor. Eğitim alan teknik elemanlar, aldıkları eğitimi uygulamaya geçirerek Bölge Müdürlüğü laboratuvarında kompost yapılarak mantar misellerinin yetişme ortamları hazırlandı.

İstiridye mantarı ya da halk arasında kayın mantarı olarak da bilinen pleurotus spp. mantar miselleri hazırlanan kompostlara ve kayın kütüklerine ekildi. Bölge Müdürlüğü laboratuvarında mantarın yetişmesi için gereken ısı ve nem koşulları sağlanarak kayın mantarı üretimi gerçekleştirildi.

Gerek trüf ormanı eylem planı çerçevesindeki çalışmalar gerekse yenilebilir tıbbi mantar yetiştiriciliğine yönelik çalışmalara ait eğitim faaliyetleri planlanan hedefe ulaştığında, bu konuda uzmanlaşmış teknik elemanlar vasıtasıyla orman köylüsünün kalkınmasına yönelik eğitimler ve mantar yetiştiriciliğine yönelik gerekli teşviklerle Bolu İlinin mantar yetiştiriciliğinde söz sahibi olması hedeflenmekte. Haber Merkezi