Bolu, Gerede ve Mengen'de mantar yetiştiriciliği eğitimine katılanlara belgeleri dağıtıldı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü proje ekibi tarafından 2015 yılı doğrudan faaliyet desteği programı kapsamında hazırlanan ‘Bolu Ormanlarında Doğal Olarak Yetişen Mantar Türleri İle İlgili Eğitim Verilmesi' başlıklı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından kabul gören proje kapsamında halkın bilinçlendirilmesine yönelik Bolu Merkez, Gerede ve Mengen İlçelerinde verilen 6 (altı) günlük eğitimin sonucu, Pleurotusflorida (İstiridye-Kayın mantarı) ve Shiitake (Meşe mantarı) mantar miselleri, hazırlanan kompostlara ekilmişti. Mantarların yetişmesi için gereken ısı ve nem koşulları sağlanarak, yaklaşık 3 (üç) haftalık bir süre sonucunda, İstiridye-Kayın Mantarı kompostlarından ürün alınmaya başlandı.

Projenin sona ermesiyle birlikte proje dâhilinde eğitime katılanlara belgeleri Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü Mustafa Gürkan tarafından takdim edildi.

Katılım Belgelerini alan vatandaşlar, eğitimlerin çok faydalı olduğunu, mantar konusunda tecrübe kazandıklarını ve daha bilinçli mantar toplayıp yetiştirebileceklerini belirterek böyle bir projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.Haber Merkezi