Bolu Orman Bölge Müdürlüğü proje ekibi tarafından 2015 yılı doğrudan faaliyet desteği programı kapsamında hazırlanan ‘‘Bolu Ormanlarında Doğal Olarak Yetişen Mantar Türleri İle İlgili Eğitim Verilmesi'' konulu eğitim verildi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından kabul gören proje kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Beyhan Kibar'ın eğitimci olarak katıldığı, doğal mantar türlerinin kültüre alınarak yetiştirilmesi ve mantarın doğadan bilinçli bir şekilde zarar vermeden toplanmasına yönelik teorik ve uygulamalı eğitim sonrasında, eğitim alan teknik elemanlar ve vatandaşlar aldıkları eğitimi uygulamaya geçirdiler.

Mantar eğitimiyle Bolu ormanlarında yetişen doğal mantar türlerini yerel halka tanıtılarak halk bilgilendirildi. Doğal mantar türlerinin kültüre alınarak yetiştirilmesi ve mantarın doğadan vahşi usullerle toplanmasının önlenmesine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerle yöre halkı bilinçlendirilerek mantar toplama ve üretme faaliyetlerinin sürdürülebilir bir şekilde faydalanma sağlanarak ekonomiye kazandırılması hedeflerine ulaşılması yönünde önemli bir mesafe alındı.

Ayrıca proje gereği Denizli ve Muğla İllerine düzenlenen teknik gezide, mantar üretim tesisleri gezilerek bu konuda eğitime katılanlardan profesyonel olarak mantar üretimi yapmak isteyenlerin mantar üretiminin uygulamalı olarak yerinde görme ve izlemeleri sağlandı. Haber Merkezi