Bolu Atatürk İlkokulu öğrencileri 2014/2015 eğitim öğretim yılında okullarında uyguladıkları (SOS) Save Our Species (Türlerimiz Koruyalım) Projesini geliştirerek Portekiz'de düzenlenen Uluslar Arası Bilim ve Işık Festivaline katılarak orada ödül kazandılar.

01 Haziran 2015 günü Atatürk İlkokulu Müdürü Fuat Bayramoğlu , Sınıf öğretmeni Yusuf Akdeniz, Filiz Meç, Filiz Dinçel ve Sibel Özkan ve beş öğrenci, öğrenci velileriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette Proje hakkında bilgi veren ekipe daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Hepinize teşekkür ederim. Bu çalışmalar hepimizi sevindiriyor. Bu tür çalışmaların her zaman yanındayız. Velilerimizin, öğretmenlerimizin görevlerine sahip çıkmaları sonunda bu tür güzel etkinliklerle karşılaşıyoruz. Yurt dışındaki bu başarınıza teşekkür ederim” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü projeye katılan minik öğrencilere ikramlarda bulundu. Proje ekibini tebrik ederek toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi. Atatürk İlkokulu proje ekibi, bu sene Gölcük ve Efeni göllerinde bilimsel deneyler ve proje çalışmaları gerçekleştirmişler, edindikleri gözlem sonuçlarıyla Portekiz'de 23-26 Mayıs Tarihlerinde Portekiz'de düzenlenen Bilim ve Işık Festivaline ise Öğretmen Yusuf Akdeniz ve Filiz Dinçel eşliğinde aynı okulun öğrencileri Erdem Karataş, Arda Altınoluk, Ceylin Mini, Buğra Güler ve Burak Dömen gitti. Portekizde değişik etkinliklere katılan ekipten öğrenci Erdem Karataş ve Arda Altınoluk Uluslar arası Natural-Artifical Light Sources mansiyon ödülü kazandı. Haber Merkezi