Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Manavlar Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Yılmaz, manavları da yakından ilgilendiren dev Pazaryeri Projesi'nden bahsetti.

Sık sık Bolu'da bulunan sivil toplum kuruluşları ziyaret ederek sohbet eden ve isteklerini dinleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, son olarak Bolu Manavlar Odası'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Oda Başkanı Mustafa Altındal'ın ve yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı ziyarete Başkan Yılmaz'ın yanı sıra Bolu Belediye Meclis Üyeleri Canan Akbay ve Haluk Yerlikaya ile AK Parti Bolu İl Başkan Yardımcısı Zekai Öztürk de katıldı.

“TÜRKİYE'DE VE HATTA DÜNYADA BİR İLK OLACAK”

Ziyarette konuşan Başkan Yılmaz, manavları da çok yakından ilgilendiren dev Pazaryeri Projesi ile ilgili bilgiler verdi. Bolu'da yapılacak en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Pazaryeri Projesinin bittiğinde Türkiye'de hatta dünyada bir ilk olacağını söyleyen Yılmaz, Mevcut pazaryerimiz, İsmetpaşa Caddesi'nin tamamı ve o bölgede yapılan planlama sonrasında 40 bin m2 büyüklüğünde temel yapısı olan bir yapı hayata geçireceğiz. En alt katı 3 bin araçlık bir otopark olacak ve bu Türkiye'deki en büyük otopark olan Ankara Kocatepe Cami'nin otoparkının bile iki katı büyüklüktedir. Onun hemen üzerinde pazaryeri olacak. Elbette üst üste katlarla 40 bin m2'den daha büyük yapılar vardır fakat tek katta 40 bin m2 büyüklüğünde Türkiye'de hatta dünyadaki tek yapı Bolu'da olacak. Pazaryerinin üzerinde de ticari işyerleri ve konutlar olacak. Orada mülkü olan vatandaşlarımızın 100 m2 yeri var ise bu en az 140-150 m2'ye çıkacak, yerleri çok daha değerlenecek. Stadyumu da oradan kaldırdığımızda yerini yeşil alana çevireceğiz ve pazaryerinde oluşan yapının yeşil alanı stadyumun bulunduğu alan olacak. Bu proje dev bir proje ve Bolu'nun geleceğini şekillendirecek bir proje. Şu anda proje çalışmalarına başladık ve inşallah bir engel çıkmaz ve bir an önce inşaat çalışmalarının da başladığı günü görürüz” dedi.

Manavlar Odası Başkanı Mustafa Altındal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; pazaryeri projesinin gerçekten Bolu ve özellikle manav esnafı için çok önemli bir proje olduğunu belirterek, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti. Haber Merkezi