AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Milletvekilleri ve teşkilatın çabaları sonucu Maliye Bakanlığı tarafından ek ödenekle ilimize 9 milyon 180 bin Lira aktarıldığının müjdesini verdi.
AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın Maliye Bakanlığı'nın ek ödeneklerinden ilimize 9 milyon 180 bin Lira ödenek ayrıldığının müjdesini verdi. Bu ödenekten 6 milyon 180 bin Lirasının Gerede'de yapılan Ankara İçme suyu 2. Merhale Projesi Sistemi'nin yapıldığı bölgedeki bozulan yollar için aktarıldığını söyleyen Sayın, kalan 3 Milyon TL'nin ise hibe olarak İl Özel İdare hesabına aktarıldığını belirtti.
İl Başkanı Sayın, açıklamasında Maliye Bakanlığı yılsonu artık ödeneklerinden Bolu'ya 9 Milyon 180 bin TL gibi para geldi. Bu paralardan 6 Milyon 180 Bin TL'si Gerede de yapılan tünelin inşaatı esnasında bozulan yolların yapımı için kullanılacak şartlı bir paradır. Geride kalan 3 Milyon TL ise, hibe olarak Bolu İl Özel idaresi kasasına aktarıldı.
HİBE EDİLEN RAKAM ÖZEL İDARE BÜTÇESİNİN %10'U
3 Milyon TL, ekstra bir para olup bütçemizde gelir kalemlerinde yer almıyor. Bu rakam ciddi bir para, bütçemizin %10'una tekabül ediyor. Birikmiş sorunlarımızı kısa süre içerisinde çözeceğiz şeklinde konuştu.
Hibe edilen bu paranın nereye kullanılacağı konusunda kesinleşen bir şey olmadığını ifade eden İl Başkanı Sayın, Bu paranın nereye harcanacağı konusunda şuan kesinleşen bir şey yok. Bu parayı istediğimiz yere harcayabiliriz. İl Özel idaresi ve İl Genel Meclisi üyelerimizle oturup istişare edeceğiz ve ihtiyaçlar doğrultusunda ilçelerimize dağıtacağız” dedi.
Ödeneğin ayrılması noktasında Milletvekillerimiz ve teşkilatımızın çok özverili çabaları oldu” diyen Sayın, il büyüklükleri göz önünde tutulduğunda Bolu'ya aktarılan paranın ciddi bir destek olduğu belirterek Konya veya Adana'ya aktarılan ile Bolu'ya aktarılan paranın aynı olduğunun altını çizdi ve paranın Bolu'ya hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.