Mudurnu Mal Müdürü Yılmaz Okatali, vergi haftası nedeniyle, Bakanlıktan gelen hediyeleri Hacımusalar köyü ilköğretim okulu öğrencilerine dağıttı.
45 öğrenci vergi haftası nedeniyle okul müdürü Hasan Tokul ve müdür yardımcısı Salih Temel sınıf öğretmeni Gürkan Karakoç, Hacımusalar ilköğretim okulunda ki sınıfta hazır bulunan öğrencilerle birlikte Maliye bakanlığından gelen hediyeleri dağıtarak yaptığı konuşmalarında "24.vergi haftası nedeniyle bakanlığımızın öğrencilere yönelik ufak hediyeleri var onları vermek için Hacımusalar ilköğretim okuluna geldik. Vergi ile ilgilide bilinçlendirme yapacağız" dedi.
Mudurnu mal müdürü Yılmaz Okatali "çocuklara merhaba çocuklar iyi misiniz dedi, İyiyiz diyen çocuklara bu hafta vergi haftası vergi nedir sorusuna çocuklardan ses çıkmayınca ben maliye müdürüyüm, vergi bakkala manava gidersiniz alışverişler yaparsınız ya şeker çikolata alırsınız para veririsiniz ya orda ne almanız gerekiyor, hani bakkal amca bir şey almamız lazım "bir öğrenci almak için para lazım "dedi.
Para verip de bakkalda size bir şey vermesi lazım o nedir FİŞ almamız gerekiyor değil mi, hani yazar kasa var tuşları var hesap makinası gibi o yazarkasadan bir fiş çıkıyor onu mutlaka almamız gerekiyor o aldığımız paraya vergi deniliyor, o vergileri de ne yapıyoruz bu okulları yaptırıyoruz, sınıftaki sıralar, öğretmenlerinizin maaşları elektrik, paralarınızı veriyoruz ve vergi ile size daha iyi eğitim hizmeti, daha güzel okullar, daha güzel ders çalışacak ortamlar yaratacağız onun için alışverişte ne alacağız" FİŞ" dediler.
Öğrencilere dağıtılan hediyelere sevinen çocuklar müdür amcaya teşekkür ettiler okatali "bizim geleceğimiz onlar çok sevindiler, her şeyi onlar için yapıyoruz, vergi bilincini topluma yaygınlaştırmamız gerekiyor en temel yolu eğitimden geçiyor ve çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor çünkü yarının bireyleri onlar olacak esnafı çalışanı onlar olacak dolayısıyla toplumu bilinçlendirirsek vergi konusunda başarı elde etmiş olacağız onun için temel hedefimiz öğrencilerimiz, onlar bizim gözümüzün bebeğidir onları seviyor ve başarılar diliyorum "dedi.
Hacımusalar köyü ilköğretim okulu Müdürü Hasan Tokul "vergi haftası nedeniyle mal müdürümüz Yılmaz Okatali beyin okulumuzu seçmesinden dolayı teşekkür ederim. Öğrencilerimiz vergi ile ilgili aldıkları bu küçük hediyelerden dolayı ömür boyu unutmayacaklardır. Vergi denilince daha bilinçli ve duyarlı olacaklardır, herkese teşekkür ediyoruz" dedi.