Bolu ve İlçelerinde 9 Nisanda gece yarısı başlayan kar yağışı gün boyunca aralıklarla devam ederek özellikle ormanlık alanlardaki ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Nisan ayında alışılmadık bir görüntüyle karşılaşan yöre halkı şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yoğun kar yağışının Ormancılık Hizmetlerinin devam ettiği sahaları da etkisi altına aldığı ve yüksek kesimlerde kar kalınlığının 30 santimetreyi geçtiği belirtildi. Bolu İli Yeniçağa İlçesinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle Gerede Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Yeniçağa Orman İşletme Şefliği 94 ve 100 No'lu bölmelerde çalışan ve üretim çalışmaları boyunca ormanda çadır kurarak barınma ihtiyacını gideren üretim işçileri karda mahsur kaldı.

Bir üretim işçisinin annesinin kaldıkları çadırda rahatsızlandığı haberini alan Yeniçağa Orman İşletme Şefliğinde görevli personel, İşletme Müdürlüğüne ait iş makineleri ile kar sebebiyle kapanan yolları açmaları sonrası hastanın hızlı bir şekilde Yeniçağa Devlet Hastanesine ulaşması sağlandı. Tedavi altına alınan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Haber Merkezi