Bolu Pazarında akşam saatlerinde yerden ve çöpten erzak toplayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bir sebze-meyve standı oluşturuldu. Kimse rencide edilmeden yapılacak bu proje için pazar esnafı, karşılık beklemeden erzak bağışladılar.

Bolu Manav ve Pazarcılar Esnaf Odası, BBP ve Belediye'nin koordinasyonunda pazarda anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Akşam saatlerinde yerlerden sebze-meyve toplayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Pazar yerinin girişine yakın bir yerde yardım standı açıldı. Standa ilk destek de yine pazar esnafından geldi. Bolu Manav ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, Pazar esnafıyla görüşerek projeyi anlattı. Pazarcılar da projeden memnuniyet duyarak çok sayıda erzak bağışladılar.

YARDIM KİMSE RENCİDE EDİLMEDEN YAPILACAK

Toplanan erzaklar, öğlen saatlerinde oluşturulan standa yerleştirildi. Kimsenin rencide olmaması için standa herhangi bir yazı yazılmadı. Zabıta ekipleri ve projeye destek verenler, akşam saatlerinde pazar yerine giderek yerden erzak toplayan vatandaşları uyararak standın kendileri için kurulduğunu ve erzakları ücretsiz olarak oradan alabileceklerini söyleyecekler.

Projeyle ilgili bir açıklama yapan BBP Miletvekili Aday adayı Mahmut Alan, İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için bir stant oluşturduk. Burada pazarın olduğu günler akşam saatlerinde malesef insanlık onurunu kırıcı görüntüler var. Sebzeyi, meyveyi alabilmek için elini çöpe sokuyor ve buna bugüne kadar sessiz kaldık. Böyle bir şeyden çok büyük utanç duyuyorum. Bunun seçimle ya da partiyle alakası yok. Tamamen insani bir şey. Bunu düşünerek Manavlar Odası Başkanımızdan yardım istedik. Sağ olsun, o da ön ayak oldu. Manav arkadaşlarımız büyük yardım yaptı. Durumu olan vatandaşlarımıza da sesleniyorum. Bir-iki kilo sebze meyve alıp bu standa bırakırsanız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da buradan gelip alabilirler. Bunu alırken kimse rencide olmayacak. Biz akşam saatlerinde gelip uzaktan bakacağız. Yerden ya da çöpten erzak toplayan vatandaşlarımız varsa kendilerine gidip stanttan almalarını söyleyeceğiz. Stantta herhangi bir yazı da olmayacak” diye konuştu.

Bolu Manav ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal da projeye verdikleri destekten dolayı Belediye'ye, Mahmut Alan'a ve Pazar esnafına teşekkür etti. Haber Merkezi