Büyük Birlik Partisi Milletvekili Aday Adayı Mahmut Alan, devlete bağlanarak yeni ismiyle T.C. Sağlık Bakanlığı Bolu Kamu Hastaneler Birliği AİBÜ İzzet Baysal Devlet Eğitim ve Araştırma Hastanesi” ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Alan, hastanede 24 Mart tarihinde anjiyo olan 6 hastanın hayatını kaybettiğini iddia etti.

Yaptığı çıkışlarla kamuoyunda adından sıkça bahsettiren BBP Milletvekili Aday Adayı Mahmut Alan, yine gündemi bomba gibi sarsacak bir iddia da bulundu. Alan, Bolu Kamu Hastaneler Birliği AİBÜ İzzet Baysal Devlet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir gün içerisinde 6 hastanın hayatını kaybettiğini söyledi. Mahmut Alan, Bildiğimiz üzere 5-6 ay önce TIP Fakültesi Hastanesi, devlete bağlandı ve ismi Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Bize gelen yoğun şikayetler üzerine bu konuyu dile getirmek istedik. 3. Ayın 24'ünde anjiyo olmak için hastaneye gelen 6 hastanın arka arkaya vefat ettiği bilgisine ulaştık. Bunu hastaneye üstü kapalı sorduk ama cevaplandırmadılar. Ne evet ne hayır dediler. Bizde bunu basın aracılığı ile sormak istiyoruz. Ayın 24'ünde 6 tane hastamız, neden vefat etmiştir? Bize gelen bilgilere göre bulaşıcı hastalığı olan bir insanın anjiyo ameliyatı olduktan sonra malzemelerin düzgün temizlenmediği için diğer hastalara enfeksiyon bulaşıp, altısının da arka arkaya aynı günde vefat ettiği yönünde. Bu konu çok ciddi bir konu. Zaten 5-6 aydan buyana kadar hastane hakkında ciddi şikayetler var. Temizlik açısından, personel açısından, hastalara bakılması bakımından ciddi problemler mevcut ve Bolu halkı bu durumdan şikayetçi. Bir hastane el değiştirebilir, özellikle devlete geçmiş diye sevinmemiz gerekir ama maalesef sevinemiyoruz, çünkü beklediğimiz ilgi ve alaka daha aşağıya düştü. Aynı gün 6 kişinin vefat etmesi çok ciddi bir konu. Bolu'nun bütün yetkililerine sesleniyorum, bu konu ile kim alakadar ise bu sorunun çözülüp işlerin yoluna konulması lazım. Bu konunun takipçisi olacağız. İnşallah başka can kayıpları yaşanmadan bu problem çözüme kavuşur. İnsan en değerli varlık ama maalesef biz bu değeri gösteremiyoruz” dedi.

İKTİDARI VE MUHALEFETİ KINADI
Geçtiğimiz gün DHKP-C terör örgütü tarafından haince öldürülen ve şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz üzerinden iktidarın ve muhalefetin siyaset yapma peşinde olduklarını ifade ederek, Üzücü bir olay yaşadık. Değerli Cum. Savcımız görevi başında şehit oldu. Berkin Elvan'ın suçsuz olduğunu iddia edenler bana göre biraz daha düşünmeliler. Berkin Elvan için bir savcı öldürülüyor. Ailesi düne kadar devlet için ağza alınmayacak sözler söylüyorlardı, savcı öldürüldükten hemen sonra yazılı açıklama yaptılar. Ben Berkin Elvan'ın ve savunucularının masum olduğuna inanmıyorum. Bu konu üzerinden de siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu konuda izlenimlerime göre hem iktidar hem muhalefet bana göre siyaset yapmıştır. Bunu da çok üzücü buluyorum. Bir insan vefat etmiş, bunu ileri götürmeyin, siyasi çıkar için kullanmayın ama maalesef hem iktidar hem de özellikle muhalefet hatalıydı. Bunun için hem iktidarı hem muhalefeti kınıyorum” şeklinde konuştu. Haber Merkezi