Milletvekili Aday Adaylığı açıklaması yapan BBP'li Mahmut Alan, hükümetin icraatlarından, seçildiği takdirde kendi yapacağı hizmetlere kadar pek çok konuya değindi. Çözüm süreci, Bolu'nun gelişimi ve Savcı Öz dosyaları hakkında da konuşan Alan, seçimlerde Türk halkının Yazıcıoğlu'na bir oy borcu olduğunu ifade etti. Basın toplantısında ayrıca Mehmet Tan'da milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Büyük Birlik Partisi'nin İl Başkanı Mahmut Alan, milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı. Alan'la birlikte Mehmet Tan da BBP'den milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu.

BBP'DEN 2 ADAY ADAYI

Mehmet Tan'ın ilk olarak aday adaylığını açıkladığı toplantıya basın mensupları, partililer ve vatandaş ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan BBP Milletvekili Aday Adayı Mehmet Tan, muhalefet değil, dava partisi olduklarını söyleyerek iktidar partisine alternatif olan parti olduklarını kaydetti.

Kürsüye çıkan BBP'li Mahmut Alan da milletvekilliğine aday adayı olduğunu açıkladı. Alan muhalefeti eleştirdiği sözlerinde şunları kaydetti: Bolu nüfusunun 10-15 sene içerisinde merkez 350 bin ilçelerle 800 bin civarı olması hesaplanmaktadır. Böyle ani bir büyüme çabası beraberinde sosyal, maddi sorunlar getirecektir. Bolu'ya ilçelerden göç engellenmeli ilçeler desteklenmelidir.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR FARKINDA, SİYASETÇİLER FARKINDA DEĞİL

Bolu Bağışçılar Vakfı'nın 8 ilçe ve merkezde 3 bin 485 ilköğretim 4. sınıf öğrencisiyle yaptığı anket sonucunda küçük kardeşlerimiz çok önemli ve dikkat çekici cevaplar vermiştir. Soru şu şekildedir; izzet baysal gibi karşılıksız yardım yapmak ister misiniz yaşadığınız şehirde neleri değiştirmek isterdiniz?

Dörtdivan: Bolu'ya hava limanı kurardım yaşadığım yere üniversite ve bilim merkezleri kurardım

Seben: göçü önlemek için insanların çalışacağı fabrika yapmak isterdim. Kırsal kesimde eğitimin teşvik edilmesi için yardım isterdim. İnsanlar tedavi olunca mutlu oluyorlar bende hastane yaptırmak isterdim.

Kırsal kesimde istihdam için fabrika ve eğitim teşviki mutlaka yapılmalıdır. Bunu 9-10 yaşlarındaki kardeşimiz görüyor da Bolu'nun siyasetçileri görmüyor mu diye sorarlar adama.

BOLU'DA EMTİA BORSASI

Bolu'da emtia borsası açılıp üreticiler ve alıcılar bu borsada buluşturulmalı, böylece Bolulu üreticiler il dışından alıcılarla ticaret yapılabilir hale getirilmeli. Bolu zaten örnek bir ildir biz de elimizden geldiğince Bolu'yu daha iyi hale getirmek için çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

KANSERE ÇARE BULUNMALI

Sağlık alanında yapılanları inkâr edemeyiz ama son yıllarda kanserde bir artış olduğu aşikârdır. Bu ülkenin sağlık bakanı neden tesisleri geliştirirken insanlarımızın sağlığını düşünüp kanser olma sebeplerini araştırıp önlemini almıyor. Uzaya uydu gönderiyoruz ama bir hastalığın çaresini araştırıp neden çözüme kavuşturmuyoruz.

ŞÜPHELİ ÖLÜMLER AYDINLATILMALI, FAİLLER BULUNMALI

Türkiye'nin gelişmesinde önemli rol oynayan ASELSAN da şüpheli ölümler devam ediyor. Türkiye'nin faili meçhul cinayetleri aydınlatarak artık yoluna devam etmesi lazım. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'da dâhil olmak üzere bu faili meçhul cinayetlerin üzerine gitmek tüm yetkililerin insani görevidir.

HALKLA ÇÖZÜME EVET, TERÖRİSTLE ÇÖZÜME HAYIR

PKK'lı cani Apo dağda kazanamadığı itibarı İmralı otelinde kazandırılmıştır. Kürt halkıyla çözüme evet askerimizi, polisimizi şehit eden doğu bölgemizdeki insanlarımızı tehdit eden ellerini masum kanlarına bulamış teröristler ve terörist başıyla çözüm sürecine hayır diyoruz.

MUHSİN BAŞKAN'A BİR OY BORCUMUZ VAR

Ben hem bu konuları ve tüm sorunları dile getirmek için hem bolu muhalefet partileri yerel sorunlara sessiz kaldığı için hem değerli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'na olan borcumu ödemek için aday adayı olamaya karar verdim Türk halkının Muhsin Yazıcıoğlu'na bir oy borcu vardır. Bolu halkına bu borcu ödemek için buradan çağrı yapıyorum.

TEMSİL DEĞİL, HİZMET EDERİZ

Baraj sorunumuz yoktur. Olsa bile 2010 referandumunda elde ettiğimiz bireysel başvuru hakkını kullanarak vekil olma hakkını talep etme şansımız vardır. BBP İslam'ı temsil etmez, Türkçülüğü temsil etmez, milleti temsil etmez, devleti temsil etmez. Çünkü bunların hepsi ortak değerdir. BBP ancak bu değerlere hizmet eder. Temsil etmek demek bizim yanlışımızın veya doğrularımızın bu ortak değerlerin de yanlısı ve doğrusu demektir. Hizmet için bu yarışta bizde varız. Allah var sorun yok. Allah'a emanet olun”Haber Merkezi