Büyük Birlik Partisi Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Caddesi'nde yaşanan olay ile ilgili açıklama yaptı. Çatılardan sarkan buz ve düşen karların vatandaşların can güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çeken Alan, herkesin görevini yapması gerektiğini ifade etti.

Zor kış koşullarında itfaiye ekiplerine yardımcı personel alınabileceğini böylece hizmetleri aksamayacağını söyleyen BBP İl Başkanı Mahmut Alan, İki gün önce Cumhuriyet Caddesi'nde 3 tane araç hasar gördü. Üç kişiden birisi de üzerine düşen karlar nedeniyle ölümden döndü. Burada önemli tespitlerimiz var. Vatandaşlarımız ise itfaiyeye yüklenerek onların her yere yetişebileceğini düşünüyor. Maalesef burada itfaiyecileri değil sistemi eleştirmek lazım. 80 bin gibi merkez nüfusu olan bir ilde tek vardiyada 18 kişi itfaiye biriminde görev yapıyor. Bunlardan 9 kişi eğer kaza varsa kazalara gidiyor. Diğerleri de çatılarda biriken karlarla mücadele ediyor. Soruyorum bu arkadaşlar Bolu'da binlerce evden hangisine yetişsin? Bu 18 arkadaşın işi hiç kolay değil. Bizim her zaman olduğu gibi çözüm önerilerimiz olacaktır. Bunu da belirtmek isterim ki kışın itfaiye birimine taşeron işçi alınabilir. Diğer yerlere bir sürü işçi alınıyor. Birçok taşeron işçi maaşını bile alıyor ama işini yapmıyor. Çok insan alındığı için görevlerini yapamayarak boşta kalıyorlar. Bence kışın zor koşullarda geçtiği ilimizde itfaiye görevlilerine yardımcı olmak için taşeron işçi alınabilir.”

“Herkes görevini yapmalı”

Kış aylarında herkesin sorumluluğunu bilerek hareket etmesi halinde sıkıntı kalmayacağını söyleyen Alan, Herkesin bu kış şartlarında herkes sorumluluğunu bilip kapısının önünü temizlerse sorun kalmayacaktır. Yani vatandaş, belediye ve itfaiye ekipleri görevini yapacak. Vatandaş umursamazsa itfaiye nereye yetişecek? Her şeyi devletten bekliyoruz. Ben kaza olan yerde daha önce temizlik bile yapmıştım. Apartman yöneticileri komşularından yardım alarak kendileri de müdahale edebilirler ama tabi iş güvenliğini alarak yapacaklar.”dedi.

“Binlerce eve 18 itfaiyeci yetişemez”

Mevcut personelin bütün evlere yetişemeyeceğini ve anlayışla karşılanması gerektiğini söyleyen Alan, İtfaiye ekiplerinin zorlandığı bir konu daha var. Arkadaşlar çatıda biriken karlara müdahale etmek için olay yerine geldiklerinde kimse evlerde kimse olmadığı için eve giremedi. Şimdi herkesin evine de zorla girilmez. Burada herkese üzerine düşen görevi yapacak. Bunları hep yaşıyoruz. Bana ne diyorlar. Lütfen itfaiyeye yüklenmeyelim. Arkadaşlar gece saatlerine kadar çalışıyorlar bende gece saatlerine kadar onlarla birlikteydim. Çalışmaktan bitap düşmüşler. Mantıklı olmak lazım. Binlerce eve 18 itfaiye çalışanı yetişemez. Bu gibi yerlerin özellikle kışın taşeron işçilerle desteklenmesini istiyorum.”diye konuştu.

“Otopark paraları alındıktan sonra ne kadar sorumluluk alınıyor?”

Otopark ücretleri konusunda da konuşan Alan şöyle konuştu; Bir diğer konuda otoparklardır. Yol kenarında park halindeki araçlardan paraları alınıyor. Buradaki ücretler alındıktan sonra araba için ne kadar sorumluluk alıyorlar araştırmak lazım. Burada da otopark firmalarına görev düşüyor. Görevli arkadaş uyarabilirdi. Kar var aracı buraya çekmeyin de diyebilirlerdi. Herkesin duyarlı olmasını istiyorum.”Haber Merkezi