BBP Bolu Milletvekili Aday Adayı Mahmut Alan, Göynük'e bağlı Himmetoğlu Köyü'nde yapılan eylemle ilgili açıklamalarda bulundu. Alan, Yaptığım görüşmeler neticesinde oradaki halkın bir şekilde kandırılmış olduğunu gördük” dedi.

BBP İl binasında basın toplantısı düzenleyen Mahmut Alan'ın açıklaması şöyle: Biliyorsunuz ben elimden geldiğince taraf tutmamaya çalıştım bugüne kadar. Şimdi de aynı duruşu sergilemeye çalışacağım. Olayı çok iyi araştırmasak da oraya gidemedim çünkü. Ama yaptığım görüşmeler sonucunda oradaki halkın bir şekilde kandırılmış olduğunu gördük. Bu benim kendi ifadem. Başkalarına göre başka bir ifade olabilir. Oraya termik santral açılışında köylüler alkış yağmuruna tutmuştu. Konfetiler havada uçuşmuştu, ne vaatler verildiyse artık. Ama şimdi de termik santralin enerji üretebilmesi için kömür çıkartılacağı için köylülerin boşaltılması söz konusu. Köylü arkadaşlar karşı geliyor doğal olarak. Ama birazcık insanların düşünmesi lazım. Bu termik santral oraya açılırken Zonguldak'tan Ereğli'den mi getirelim kömürü? Nereden getirelim? Tabi ki oradan çıkacak. Bunları oradaki herkesin bilmesi gerekirdi. Yüzde 80 Ak partiye oy vermiş bir köy ama tutuyorlar bizlere de ulaşıp suçlamalarda bulunuyorlar. Niye sahip çıkmıyorsunuz diyorlar. Halk haksızlığa uğramışsa sahip çıkarız. Ama birazda halkın yardımı olması lazım. İlk başta destek çıkacaksın sonrada ağlayacaksın. Bu trajikomik bir olay bana göre. Tabi burada kandırılmış olmaları bir nebze hafifletiyor durumu. Burada bence biz muhalefet ve alternatif bir parti olarak bir şey yapmamız biraz zor. Ben buradan Himmetoğlu Köyündeki olayın protesto edildiği saatte Bolu Ak Parti İl Başkanının, Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüştüğü bilgisine ulaştım. Neden orada Yeniçağa'nın problemi konuşulurken Göynük'ün de problemini de konuşmadı diye merak ediyorum. Keşke Göynük'ün problemini de iletseydi. İlettiyse neden burada açıklama yapmadı veya enerji bakanı konu ile ilgili bir açıklama yapmadı diye düşünüyorum.”

“HALKIN ADAMLIĞINA DAVET EDİYORUM, ADAMLARSA”

BBP Bolu Milletvekili Aday adayı Mahmut Alan açıklamasını şöyle sonlandırdı: ”Biliyorsunuz son iki ayda Bolu'yu seven Bolu severler çıktı. Ha bire çıkıyorlar. Bolu'ya hizmet için varız, gece geç yatacağız sabah erken kalkacağız yatıp kalkmayla iş yapacağız falan filen. Bu halkın adamları Göynük'e bir el atsınlar da görelim halkın adamlıklarını. Devamlı STK'ları arkasına alanlar muhtarları arkasına alanlar kuruluşları arkasına alanlar tarafsız olmalarına rağmen taraflı olduklarını açıklayanları arkasında alanlar özellikle Göynüklü olanlar halkın adamı diye sloganı atanlar bir Göynük'e el atsınlar da halkın adamı mı değil mi görelim. Ben zaten bu sloganı yanlış buluyorum. Halkın adamı sloganı ötekileştirmeye yönelik bir slogan. Çünkü yüzde 50'si size oy vermiş olabilir, yüzde 20'si size oy vermiş olabilir bu bütün partiler için geçerli. Diğer partileri halktan saymadığınız anlamına gelir. Bence aday adayı demek doğrudur, adayı demek doğrudur. Bu tarz sloganları şimdi Göynük meselesine davet ediyorum. Çözüme ulaşma noktasında da bizim yardımımız olacaksa sonuna kadar yanlarındayız. Kendilerini ivedi acil bir şekilde halkın adamlığına davet ediyorum kendilerini, adamlarsa.” Haber Merkezi