BBP İl Başkanı Mahmut Alan Gölköy'de bulunduğu tespitleri basınla paylaştı. Ailelerin yıllardır özellikle düğün ve sünnet gibi etkinliklerde Gölköy'e gelmelerine rağmen alanın açık bir meyhane gibi kullanılması nedeniyle artık uğramadıklarını belirten Alan, Gölköy'deki kirliliğe de dikkat çekti.

Büyük Birlik Partililer çevreye karşı duyarlı davranışlarına devam ediyor. Pek çok sosyal konuya toplumun dikkatini çeken partililer, bu kez Gölköy'deki olumsuz gelişmeleri basınla paylaştı.

“AİLELER BAŞLARINI BELAYA SOKMAK İSTEMİYOR”

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan Gölköy'deki kirliliğe dikkat çekti. Alan, Gölköy Sulama Barajı'nın çevre kirliliği ve bazı kendini bilmez şahısların çevreyi rahatsız etme konusundaki hassasiyetimiz devam etmektedir. Biz kimseye Gölköy'de alkol almasın demiyoruz. Alkol alan arkadaşların adabıyla aileleri rahatsız etmeden vakit geçirmesini istiyoruz. Bazı vatandaşlarımız, geçtiğimiz günlerde Gölköy ile ilgili yaptığımız açıklamaları yanlış anlamışlardır. Bizler BBP olarak ‘Kimse Gölköy'e gitmesin' ya da ‘Orada bir şeyler içemez' demedik. Orası yıllardır ailelerin özellikle düğün ve sünnet gibi etkinliklerde kullandıkları bir alandır. Gölköy'de çevrenin kirletilmemesi ve ailelerin alkollü içecekler tüketen şahıslar tarafından rahatsız edilmemesi gerektiğini vurgulamak istedik. Bu bütün vatandaşların insani görevidir. Oraya giden herkesin kendini ailelerin yerine koymasını istiyoruz. Bu konuda güvenlik güçlerine intikal eden bir konu yok. Çünkü rahatsız olan aileler başını belaya sokmamak için hemen piknik yaptıkları alandan ayrılıyorlar. Dikkat ederseniz, son yıllarda Gölköy Sulama Barajı'nı aileler tercih etmemeye başladı. Gölköy'ün bir değer olarak kaybolmasını istemiyoruz. Şuanda halk arasında ‘açık meyhane' olarak bilinen Gölköy'ün bu şekilde anılmasından ciddi şekilde rahatsızlık duyuyoruz. Bu kötü imajın düzeltilmesi için de BBP partisi olarak olayların takipçisi olacağız.

“BELEDİYE TEMİZLİYOR, KÖPEKLER DAĞITIYOR”

Ayrıca, hafta sonları düğün ve sünnet konvoylarının kullanmış olduğu bu alanı Bolu Belediye'miz sürekli temizlemektedir. Yalnız temizlenirken atlanan ve bizim tespit ettiğimiz bir nokta var. Orada çalışma yapan görevlilerimiz çöpleri toplayarak poşetleyip çöp konteynırlarının yanına koymaktadır. Temizlemeye devam ederken geride bırakmış oldukları poşetleri başıboş köpekler doğası itibari ile bilinçsizce dağıtmaktadır. Dolayısıyla oradaki görevlilerin emekleri boşa gitmektedir. Çöp toplanırken görevlilerimizin yanına bir araç verilirse topladıkları çöpü tekrar toplamak zorunda kalmazlar.

“GELİRDEN FAZLA GİDER VAR”

Bir diğer konu da olaya matematiksel baktığımızda; sulama birliğinin konvoy başına 50 TL aldığını görmekteyiz. Giren konvoyların çöpünü temizlemek için belediyemiz yoğun çaba sarf etmektedir. Konvoylardan elde edilen gelirden fazla gider olduğunu düşünmekteyiz. Bizce oraya giren konvoyları görevlendirilen arkadaşların denetlemesi suretiyle çevreyi kirletmemesi sağlanabilir. Böylece israf etmemiş oluruz. Hatta çevreyi kirleten konvoylar başta olmak üzere bu alanı kirleten kişilere cezai işlem uygulanmasının da caydırıcı olacağını düşünüyoruz. Tabiî ki burada şunu da belirtmek isteriz; temiz kullanan şahıslar ve konvoyları tenzih ediyoruz. Kendilerine hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.