BBP İl Başkanı Mahmut Alan düzenlediği basın toplantısıyla AİBÜ'de eylem yapan üniversite öğrencileri haklarında ki görüşlerini ve Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sosyal paylaşım platformundan Muhsin Yazıoğlu'nun ölümüyle ilgili görüşlerini değerlendirdi. Alan, AİBÜ'de eylem yapan öğrencileri militan sözleriyle nitelerken, Muhsi Yazıcıoğlu'nunda şehit olduğunun altını çizdi.

BBP İl Başkanı Mahmut Alan, güncel konular üzerine yaptığı açıklamalarına devam etti. İlk olarak AİBÜ'de okuldan uzaklaştırılan arkadaşları için eylem yapan öğrencilerin militan olduğunu belirten Alan, Geçtiğimiz Cuma Günü üniversite içinde kendine öğrenci diyen PKK yanlısı bir grup açıklama yaptı. Öğrenci arkadaşlarının ceza almasını istemediklerini ve okula dönmelerini istediler. Öğrenci gibi davranırlarsa, öğrenci gibi muamele görürler ama sanki bunlar öğrenci değil PKK militanı, en ufak bir şeyde Bolu'yu karıştırmak ve huzurunu bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz artık alıştık bu tür oyunlara. Buradan kendi gençlerimize de seslenmek istiyorum. Sakın oyuna gelmeyin. Bunlar tahrik üzerine çalışıyorlar. Kendilerini mağdur bizi kötü göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bundan sonra bu oyuna gelmeyeceğiz. Çünkü oyunlarını çözdük. Hep aynı şeyle karşılaşıyoruz. Rektörümüzü de burada kutlamak istiyorum. Kendisinden Allah razı olsun. Bence adil, halklı davranmak lazım. Hangi taraf olursa olsun okul içerisinde huzuru bozamaz. Bozduğu takdirde cezanın daha caydırıcı varsa daha ağır ceza verilmesini talep ediyoruz. Rektörümüzün de arkasındayız. Bu öğrenci arkadaşlar bize göre öğrenci değil militandır. Neden militandır. Bolu'ya geleceksin imkanlarından faydalanacaksın devletin imkanlarından faydalanacaksın Sonra çıkacaksın devlete suçlama yapacaksın. Devlet aleyhine slogana atacaksın. Hiç yakıştırmıyorum. Bunlar artık piyon ama bunun farkında değiller. Bu tarz hareketlere kesinlikle karşıyız” dedi.

“YETKİLİ MERCİLERE VERMESİNİ İSTİYORUZ”

Bolu Adliyesi'nde görev yapan Savcı Zekeriya Öz'ün, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili kişisel twitter hesabından paylaştığı yazıya da değinen Alan şunları söyledi: Sayın savcımızın açıklamalarını biz de okuduk. Burada önemli olan. Bizim daha önce söylediğimiz şeyleri tekrar dile getirmesi. Bir savcının bunu açıklaması önemli. Normal bir insan açıklamıyor bunu bir savcı açıklıyor. Savcımıza da seslenmek istiyorum. Eğer elinde bir belge, kanıt varsa çok ciddi iddialar. Sevinç çığlıkları atıldı. Bir bakanın gelip dönemin başbakanına olayı haber verdiği onun da bırakın ölsün dediği eğer bunların kayıtları varsa savcılığa ve yetkili mercilere verilmesini istiyoruz. Şehit liderimiz öldürülmüştür. Bu artık aşikardır. Bunun tartışılacak bir yanı kalmadı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül bile bunu kendi ağzı ile söyledi. Bu olay bizim namusumuz dediler. Ama aradan 6 sene geçmesine rağmen, namusumuz dedikleri olayı aydınlatmadıkları gibi üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Bu noktada çok üzgünüz. Türkiye yiğit bir evladını kaybetti. Dürüst bir evladını kaybetti Onun gibi bir lider gelmemiştir. Bence çok büyük bir kayıp. En azından ellerinde en ufak bir bilgi varsa, Allah rızası için Muhsin başkanımızın katillerini bulmaları için yardımcı olurlarsa seviniriz. Ellerinde böyle bir bilgi varsa yetkili mercilere vermesini istiyoruz. Kendisine çok teşekkür ederiz.”