BBP İl Başkanı Alan, doğalgaz ev altyapı çalışmaları kapsamında yapılan kazı çalışmalarının ardından, eski haline getirilmeyen kazı alanlarının vatandaşları tehlikeye soktuğunu bildirdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Mahmut Alan, doğalgaz ev altyapı çalışmaları kapsamında yapılan kazı çalışmalarının ardından, eski haline getirilmeyen kazı alanlarının vatandaşları tehlikeye soktuğunu bildirdi. Alan, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, Bolu'da doğal gaz ve buna benzer çeşitli sebeplerden ötürü çalışmalar yapıldığını ifade ederek, bu çalışmaların yapılmasından çok memnun olduklarını söyledi.

Hizmet olduğu sürece hem vatandaşların hem de kendilerinin memnun olacağını dile getiren Alan, Neticede halka bir hizmet var. Yalnız şurada bir işin düzgün yapılmadığını gördük. Tabi biz bu açıklamaları yaparken kendi kafamıza göre yapmıyoruz. Yolda giderken olsun, buraya gelen arkadaşlarımız olsun vatandaştan çok tepki aldığımız şeyleri dile getirmeye çalışıyoruz. Kazı çalışmalarından sonraki bırakılan yerleri bir tespit edersek göreceğiz ki düzgün kapatılmamış. Yarım bırakılmış. Araçlar neredeyse içerisine düştüğünde kurtarıcıyla çıkarılacak. Hem maddi zarar görüyoruz hem de manevi zarar görüyoruz” ifadesini kullandı.

“Bolu'da böyle bir görüntüyü görmek bizleri üzüyor” diyen Alan, şöyle konuştu: Bu konuda gereken çalışmalarında daha düzgün yapılması için böyle bir toplantı yapmaya karar verdik. Bence biraz daha kaliteyi arttırmayı düşünüyorum. Hem eleman kalitesini hem malzeme kalitesini. Yaptığımız araştırmalara göre, tabi ki bunu yetkili merciler de yapıyordur. Yaptıklarında da görürler yapmadıysalar eğer. Bizim Bolumuz da veya Türkiye'de örnek olarak gösterirsek. Atılan asfaltımız bunu çok yerden örnek verebilirim size. Karacasu'ndan tutun da Bolu'nun içerisindeki bir çok noktada size örnek verebilirim.”

Yapılan asfalt ev altyapı çalışmalarının neredeyse her 2 senede bir yenilendiğini ileri süren Alan, Yani sanki bizim milletin parası değil de babamızın parası. Har vurup harman savuruyoruz. Yani bu 50 liraya 50 kuruşa mal oluyorsa bunu bir kuruşa mal edin. Bir sefer atın. Bu Avrupa ülkelerinde biz her şeye uyuyoruz, işimize gelen her şeyi alıyoruz. Onları örnek ediniyoruz. Ama milletin parasına gelince maalesef örnek edinmiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla bunlarda müteahhitler yapıyor. İnsanın aklına gelmiyor değil yani. Her sene veya da iki senede bir bu asfaltın sökülüp yeniden yapılması birilerine rant mı sağlanıyor? Bu milletin parası. Biz bu paralardan mesulüz. Siyasiler olarak bunların hesaplarını bizler vereceğiz. Hep beraber vereceğiz. Bunu yapana göz yumanda hesap verecek yapanda hesap verecek. Milletin halkın parasıyla yapılan her şeye biz müdahil olmak zorundayız. Eğer Müslümanız diyorsak. Bu anlamda biz bu malzemenin kalitesi arttırılacaksa, eleman kalitesi arttırılacaksa. Çoğu yerde görüyoruz çalışma yapılmış tabela yok. Kesinlikle tabela yok. En son Bahçelievler Karakolu'nun orada bir asfalt atıldı ben dedim ki herhâlde farklı bir problem var iki ay sürünce. Yalnız bir baktık oraya asfalt atılmış. Çok yanlış buluyoruz biz bunları. Belediye işi verdiği yerleri veya da ilgili kurumlar işi verdikten sonra işi denetlesin. Bu yapılan çalışma, Allah razı olsun alt yapı çalışması yapıyorlar. Vatandaşa hizmet geliyor. Ama bunun sonrasında bırakılan yerler harabe. Ne araç geçiyor ne insan geçiyor. Bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Gerekli girişimleri de Allah'ın izniyle yapacağız” dedi.

Haber Merkezi