Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Bolu Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde yer alan T tipi açık, T tipi kapalı ve F tipinde bulunan yaklaşık 1800 mahkum kendi ekmeğini kendisi üretecek. Hükümlüler ve Ceza İnfaz kurumunda görevli personel ile birlikte toplamda 2500 kişiye yetecek kadar ekmek kampüs içerisine yapılacak olan ekmek fırını ile mahkumlar tarafından Ziraat Mühendisleri kontrolünde üretilecek.

Hükümlü ve Tutuklular ile Ceza İnfaz kurumu personelinin günlük İAŞE miktarının yalnız 5 TL olması özellikle hükümlüleri zor durumda bırakıyor. Sabah, öğlen ve akşam yemeği yiyecek olan hükümlüler için Devlet tarafından verilen günlük 5 TL'nin az olması ve bu 5 TL'nin de 1.3-1.4 TL'lik gibi bir kısmının ekmek için ayrılması hükümlülere üç öğün yemek için ortalama 3.5 TL gibi bir miktarın kalmasına neden oluyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen Bolu Başsavcılığı, ekmek fırınlarıyla yüksek bedellerden ihaleye girmek yerine, maliyetleri düşürmek için Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içerisine ekmek fırını yapma kararı aldı. Bu sayede mahkumlar Ziraat Mühendisleri kontrolünde kendi ekmeklerini kendileri üretecek. Ceza İnfaz kurumunda bulunan Hükümlüler ile Ceza İnfaz kurumu personeli toplamı yaklaşık 2500 kişiden oluşuyor. Kampüs içerisinde üretilecek olan ekmeğin de günlük 2500 kişiye yetecek kadar üretilmesi planlanıyor.

Bolu Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içerisine yapılacak olan ekmek fırınının yapılmaya başlandığı bilgisi edinilirken şuanda su basman betonunun atıldığı ve hava koşullarına göre ekmek fırınının 2-3 ay içerisinde bitirilip, faaliyete başlayacağı gelen bilgiler arasında. Özel Haber: Emrah ÖGET