Gerede Nuhören Köyü Yukarı Mahallesi'nde ikamet eden Hasan Çiloğlu, yetkililere seslenerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

30 Ekim 2014 Perşembe günü 14.30'da Yukarı Nuhören Köyü'nde meydana gelen kaza üzerine yetkilileri göreve çağırmak isteyen Hasan Çiloğlu Gerede yerel basınına mağduriyetini anlattı. Kazadan yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen iddiaya göre direk ve kabloların tamiri için kimsenin gelmediğini kaydeden Çiloğlu, posta kablolarının yerlerde olmasının tehlike arz ettiğini belirtip, yetkililerden bir an önce çaresine bakılmasını istedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği ya da Köy Hizmetleri'nden kazaya sebebiyet veren menfezin yapılmasını isteyen Hasan Çiloğlu, Menfezin kırık olmasından dolayı fark edemeyen hızlı şoförler menfeze düşüp hakimiyetlerini kaybediyor. Buda kazalara sebebiyet veriyor. Benim canım yandı başkasının canı yanmasın” diyerek gerekli makamlardan yardım istedi. Çiloğlu, şahsa ait olan boş duran samanlığın yıkılarak yolun genişletilmesini devlet büyüklerinden bekliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hasan Çiloğlu, yetkilileri ve devleti Nuhören Köyüne çağırıp rezilliği görmelerini isteyerek şöyle konuştu: Nuhören köyü girişinde bulunan keskin viraj ve virajın altından geçen menfezin bozukluğundan dolayı mağdurum. Gerede'den hızlı gelen araçlar virajı alamadıkları için menfezin bozukluğundan dolayı menfeze düşüyor ve hakimiyeti kaybederek benim römorkuma ve samanlığıma çarparak durabiliyor. Römork çarpmanın etkisiyle samanlığı yıkarak içine giriyor. Yetkililere sesleniyorum. Nerde bu devlet, nerde bu Köy Hizmetleri! Neden ilgilenmiyorlar. Keskin viraj olduğuna dair hiçbir levha ve işaret yok” dedi.

Çiloğlu, bir haftadır posta kablolarının yerlerde gezdiğini iddia ederek,”Aşağı düşen kablolar hayati tehlike oluşturuyor. Postane yetkilileri bir kere de gelip yapmaya çalışmadı” dedi. Kız kardeşi Fatma Ayrancı'nın kaza günü kendisini ziyarete geldiğini anlatan Hasan Çiloğlu, Kız kardeşim halimi hatırımı sormak için o gün bana geldi. Dana sonra uğurladım evden ayrıldı. Benden çıktığında üzerine gelen kamyonu görmüş olmalı ki kaçağım diye sanırım düşmüş bir yere de çarpmış olmalı ki baygın halde bulduk. Şimdi hastanede yoğun bakımda tedavisi sürüyor'' diye konuştu.