Geçtiğimiz hafta sonu İzmir de düzenlenen Artistik Cimnastik Kulüpler Türkiye Şampiyonası 1. etap yarışmalarında sporcularımız madalyalara uzandılar.

Yapılan erkekler müsabakalarında ilimizi yıldız erkekler kategorisinde temsil eden sporcu Bora Tarhan yarıştığı 6 aletin dördünde altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Diğer 2 alette de kürsü de yer almaya başaran sporcu, 22 sporcunun yarıştığı kategorinin genel tasnif sıralamasında da kürsünün ilk basamağında yer alarak altın madalya kazandı. Bu kategorideki diğer sporcu Baha Çağlayan ise yarıştığı paralel aletinde 3. olarak bronz madalya kazandı.

Toplam 14 sporcunun yarıştığı genç erkekler kategorisinin genel tasnif sıralamasında ise sporculardan Mustafa Arca 2'inci, Sercan Demir 3'üncü, İlkay Uğuz ise 6'ıncı oldu. Bu dereceler ile genç erkekler kategorisi takım sıralamasında Bolu Gençlik Merkezi Spor Kulübü 5 takım arasında ilk sırada yer aldı. Büyük erkekler kategorisinde ilimizi temsil eden sporcu Ümit Şamiloğlu, yarıştığı tek alet barfikste ilk sırada yer alarak altın madalya kazandı. Pazar günü yapılan bayanlar müsabakalarında, yıldız kategorisindeki sporculardan Hilal Mutluoğlu 36 sporcu arasında genel tasnif sıralamasında 4. olarak kürsüde yer aldı. Genç kızlar kategorisinde yarışan sporcu Çağla Altundemir de 12 sporcu arasında 4. lüğü elde etti. Yıldız kızlar takım sıralamasında Bolu Cimnastik Spor Kulübü 7 takım arasında 3. sırada yer aldı. Haber Merkezi