Bolu'da yolda yürürken yanlarına yaklaşan bir otomobilden sözlü ve fiziki tacize uğrayan, sürücü tarafından zorla otomobile çekilmeye çalışan iki lise öğrencisi mahkemeye çıktı. Genç kızlar korku dolu dakikaların detaylarını anlattıktan sonra saldırganın yakalanmasını istediler.

İddiaya göre Bolu Akpınar Mahallesi'nde lise öğrencisi 17 yaşındaki B.B. ve T.Y. akşam saat 19.00 sıralarında gezmeye çıktılar. Yolda yürüyen kızların yanına bir araç yaklaştı. Aracın içindeki şahıs M.K. Yavrularım çok güzelsiniz” diyerek sözlü tacizde bulundu. Sonra da T.Y.'yi kolundan çekerek aracın içine çekmeye çalıştı. Kızların çığlık atmasıyla paniğe kapılan M.K., aracı ile uzaklaştı. Kızlar dava açarak şikayetçi olduklarını dile getirdiler.

'YAVRUM ÇOK GÜZELSİNİZ' DEDİ...

Duruşmada olayı anlatan 17 yaşındaki B.B. Yolda arkadaşım T. İle yürürken karşıdan bir araç bize doğru geldi. Yanımıza gelince durdu ve yavrularım çok güzelsiniz” dedi. Alkollü olduğunu düşündük. Yanından geçip gitmek istedik ama arkadaşım T.'yi kolundan tutup hızla kendine doğru çekti. Bunun üzerine ikimizde bağırmaya başladık. Sürücü, arkadaşımın kolunu bırakıp hızla uzaklaştı” dedi.

“KENDİSİNE DOĞRU ÇEKİNCE ÇIĞLIK ATMAYA BAŞLADIM”

T.Y.' ise çok yavaş şekilde kendilerine doğru gelen araçtan sözlü tacizde bulunulduğunu, ancak kendisine fiziki saldırının da olduğunu vurgulayarak,” alkollü gibiydi. Sözle taciz edince korkmuştuk. Sonra kolumdan kendine doğru çekmeye çalışınca çığlık atmaya başladım. Beni bıraktı ve hızla gaza basıp gitti” diye konuştu.

“BUNLAR YÜZÜNDEN ÇOCUKLARIMIZI OKUTAMIYORUZ”

T.Y.'nin babası İdris Y. De kızlarına saldırıda bulunan şahıstan şikayetçi olduğunu ifade ederek, biz çocuklarımızı her gün okula gönderiyoruz. Böyleleri yüzünden endişe ediyoruz. Bunlar yüzünden çocuklarımızı okutamıyoruz dedi.

“PLAKASI VE KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ”

Olaydan sonra plakası tespit edilen ve kimliğine ulaşılan M.K., belirtilen adreste bulunamadığı için mahkemeye getirilemedi. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi şahsın açık adresinin tespit edilerek zorla mahkemeye getirilmesini kararlaştırdı. M.K. adresinin tespit edilmesinden sonra 15 Eylül 2015'te Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayacak. Haber Merkezi