Liseler arası bilek güreşi müsabakalarına Geredeli gençler damga vurdu. İlçemiz Gerede'den 14 tane sporcu dereceye girerken, ayrıca iki 1.lik ve oniki 2.lik ve 3.lük derecesi getirerek Ankara'da ki Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.

Bolu'da Liseler arası bilek güreşi müsabakası tamamlandı. Gerede'den gençleri bu yarışmaya organize eden Gerede Erdemli Gençlik Derneği Başkanı Yakup Karadavut ve Yardımcısı Yusuf Demiral oldu. Yakup Karadavut; Gençlik dönemi insanın en aktif, verimli ve hareketli olduğu dönemdir. İnsanlar bu dönemde kendilerini tanımakta ve hayatlarını yönlendirmektedir.Gençliğin duyguları kabarık ve heyecanlıdır, atak ve cesurdur. Gençliğin gönlü berraktır. Maalesef,uyuşturucu, alkol, kumar, şans oyunları,özenti gibi kötü alışkanlıklar gençliği felaketten felakete sürüklüyor. Gençliği ilimden, düşünceden,spordan, sanattan,müzikten,ahlaktan ve milli değerlerden uzak tutmak onlara en büyük kötülüktür.Rahmetli Arif Nihat Asya'nın şu sözleri kimlikli bir gençlik için ne kadar önemlidir; Yoksa şu mermerde Yavuz yoksa şu toprakta Oğuz, bizde yoğuz bizde yoğuz” sözü ile de gençlerimiz bilmeli ki, Oğuz geldiğimiz toprakları, Yavuz inanç değerlerimiz temsil ediyor. Bu değerlerden uzaklaşınca bizim biz olma şansımız kalmaz. Kimliğini kaybeden bir gençlik kullanılmaya, kötü alışkanlıkların içine çekilmeye daha müsait hale gelmiştir” dedi.

Gençliğimize sahip çıkmamız onları iyi anlamamız gerekir diyen Gerede Erdemli Gençlik Derneği Başkanı Yakup Karadavut; İşte bu hafta sonu gençlerimiz bilek güreşi yarışmasında bizleri başarıları ile mutlu etmiştir. Bizler daima onların yanındayız. Gerede Fen Lisesinden, İmam Hatip Lisesinden ve Hacı Sadık Öztosun Anadolu Lisesinden yarışmaya katılan gençleri kutluyoruz.Onları teşvik eden idareci ve öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. İlçemiz Gerede'den müsabakaya katılan 100 sporcu arasından 14 tane sporcu dereceye girerken, ayrıca iki 1.lik ve on iki 2.lik ve 3.lük derecesi getirdiler. Gerede Medya Takip