Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte liseli öğrenciler, duruş bozukluklarının neden olabileceği sorunlar ile bu sorunların çözümlerini eğlenceli egzersizler yaparak öğrendiler.
AİBÜ Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu 4'üncü sınıf öğrencileri Toplum Sağlığı Uygulamaları” dersi kapsamında Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencilerine Duruş Bozuklukları ve Çözümleri” konulu seminer verdi. Seminerde öğrenciler, ders çalışırken yanlış duruştan kaynaklanan ağrılar, kemik gelişmesinde oluşan bozukluklar ve doğru duruş hakkında bilgi aldılar ve öğrendiklerini egzersiz yaparak pekiştirdiler.
AİBÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şebnem Avcı, burada yaptığı açıklamada, 3 yıldır yaşlılar için denge eğitimi, osteoartrit, bel ağrıları ve osteoporoz gibi konularda seminer verdiklerini, bu yıl ise gençlere de yönelik seminer düzenlediklerini anlattı. Amaçlarının AİBÜ ile halkı buluşturarak insanların üniversitenin çalışmalarından haberdar olmalarını sağlamak, genç fizyoterapistlerin halk sağlığı çalışmalarıyla ilgili bilgilerini arttırmak ve gençleri duruş bozuklukları konusunda bilgilendirmek olduğunu ifade etti.