Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde birçok bilimsel, kültürel ve sportif etkinliğe ev sahipliği yapan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) yaz döneminde de bu tarz etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu etkinliklerden biri olan Linux 2015 Yaz Eğitim Kampı, AİBÜ'de başladı.

Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) ve İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) tarafından TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası'nın katkılarıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen eğitim kampına 260 kişi katılıyor. Son 4 yıldır Üniversitemizde ücretsiz olarak düzenlenen eğitim kampında 50 eğitmen, Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki dersliklerde bugün eğitim vermeye başladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ve Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, bugün başlayan eğitimlere katılarak kurs hakkında bilgi aldılar.

Linux 2015 Yaz Eğitim Kampı'nda katılımcılara; birinci ve ikinci düzey Linux Sistem Yönetimi, Web Uygulama Güvenliği ve Güvenli Kod Geliştirme, Kriptografi ve TersKod Mühendisliğine Giriş, (Java) Spring MVC ile Web Uygulamaları Geliştirme, PHP ile Web Programlamaya Giriş, Ruby on Rails ile Web Programlamaya Giriş, Django ve Javascript ile Web Programlamaya Giriş ve Ağ Uzmanlığına Giriş konularında eğitim verilecek. Bu yıl 750 kişinin başvurduğu 80'i kadın 260 kişinin katıldığı eğitim kampı, 23 Ağustos Pazar günü sona erecek. Haber Merkezi